Kulturlivet i København blomstrer, og hver dag er der et hav af ting, som alle bør deltage i.

Det kan alle naturligvis ikke og derfor er det jo rart, at andre udvælger nogle af alle de gode ting og anbefaler dem til andre. Her på siden kan du følge med i, hvad er der er i den grad er et besøg værd.

Minja tager dig på museer, til særudstillinger og på gallerier. Hun guider dig også til større events som Kulturnat

Maria læser bøger, masser af bøger, og giver sit bud på, hvorvidt du også bør læse dem. Det hænder også, at hun går i biografen og hjælper dig med at vurdere, om du skal ofre penge på en biografbillet eller ej.

KULTURKLUMMEN

WEEKEND-KUNST

“For hver udstilling jeg besøger, lærer jeg noget nyt eller ser noget ‘kedeligt’ eller ‘trvivielt’ i et helt nyt perspektiv. Selv en dårlig udstilling kan give mig indblik i noget, jeg måske ikke har tænkt over før,” siger Minja Derkovic på 28 år, som skriver klummer om aktuelle udstillinger i København. 

HVERDAGS-KULTUR

“Det fedeste ved at læse en god bog er, at verden bliver større, og at man for en stund går lov til at blive en anden – tage en andens liv på sig på godt og på ondt. Det fede ved en god bog er også at kunne lukke den igen og varme sig ved sit helt normale, dødelige liv,” siger Maria Sanko, der læser bøger, ser film og gå til koncerter for at fortælle dig, om du skal bruge din tid på det også.

Minjas weekend-kunst

Marias hverdags-kultur