The Fat Pike er ny i klassen

Madentreprenør Torben Klitbo har åbnet spisested nummer 32, The Fat Pike. »Jeg er egentlig mest til fisk og skalddyr, så min første restaurant i det nye regi skulle selvfølgelig være en fiskerestaurant«.

Madentreprenør Torben Klitbo har åbnet spisested nummer 32, The Fat Pike. »Jeg er egentlig mest til fisk og skaldyr, så min første restaurant i det nye regi skulle selvfølgelig være en fiskerestaurant«.

Det kræver masser af knofedt og arbejde 24/7 at åbne sit 32. spisested på 15. Men madentreprenør Torben Klitbo står bag den imponerende bedrift og det nyeste skud på stammen, The Fat Pike.

»Vi har altid haft fokus på at skabe den gode spiseoplevelse. Ikke noget med at sætte kunden i forlegenhed med en potensforlænger af et vinkort, hvor kunder føler sig nærig over at vælge fra den billigere del. Det må da være den værste måde at starte en glad aften på,« forklarer Torben Klitbo.

»Jeg er egentlig mest til fisk og skaldyr, så min første restaurant i det ny regi skulle selvfølgelig være en fiskerestaurant. The Fat Pike er tænkt efter et amerikansk forbillede med et simpelt menukort med veltillavede fisk og skaldyr i rigelige mængder, et fornuftigt vinkort samt gode øl og cocktails
The Fat Pike er et afslappet sted med et åbent køk- ken og duften af fisk og skaldyr skal få gæsten i den rette stemning. Indretningen består af langborde med plads til otte gæster, men der kan dækkes op til seks personer, så man stadig har en privat middag.

Når man efterhånden har åbnet en del restauranter, så ved man godt, hvordan de skal indrettes, for at kunne fungere optimalt. Men Torben Klitbos leverandør Oluf Brønnum kom alligevel op med en overraskende, god løsning på skjult opvask i forbindelse med det åbne køkken.

THE FAT PIKE

Restauranten er placeret i Njalsgade 19 på Islands Brygge og er lavet med inspiration fra medejeer Isral Karasiks amaerikanske ophav, hvor skaldyr, fisk, øl og drinks serveres i rigelige mængder

Manden bag spisestedet

TORBEN KLITBO
Torben Klitbo er kendt for at skabe succesfulde koncepter med gode måltider til fornuftige priser, herunder Take-Away, restauranter og Convenience Food til supermarkeder og kiosker. Torben valgte for et par år siden af sælge sin virksomhed Cofoco og arbejder i dag med en kombination af restaurant og event samt rådgivning af madkoncepter.

Laksesouffle med safrancreme

FREMGANGSMÅDE

  • Blend laksen med 1 tsk. salt. Mens den blender, hældes æggeblommer, 1 dl. piskefløde og Noilly Prat i sammen med lidt salt og peber i. Blend i op til to minutter.
  • Smør fire små cokotter med smør. Put den blendede laksesoufflefars i – tør indersiden af kanten.
  • Sæt i ovnen og bag i 10min. på 190 grader. Cokotten tages ud og vendes ud. Og sæt til side.
  • Hak skalotteløget fint. Sauter i lidt smør. Kom fiskefond og 3 dl. piskefløde
    på. Kog ind. Tilsæt safran og smag til med salt og peber.
  • Gulerødder og porrer skæres i Julienne (snit i tynde strimler). Skær aspargeshovederne af, som gemmes til pynt.
  • Smørdamp grøntsagerne i en lille sauterpande med låg i to-tre minutter.

Kogebogsforfatter, kok og sommelier Peter Hørning fra Hørning Huset bidrager med nogle af sine signaturretter.

TIP
Når du tilsætter safran bliver saucen gul. Safransaucen hældes først på serveringstallerkenerne. Man må gerne se safrantrådene i saucen. Safran er et lidt kostbar krydderi. Jeg køber altid min i Frankrig eller på apoteket i Danmark.
Peter Hørning, kogebogsforfatter, kok og sommelier, Hørning Huset

INGREDIENSER

300 gr. fersk laks
To gulerødder
Én porre
Et lille bundt grønne asparges Et skalotteløg
Tre gram safran 1⁄2 liter fiskefond Fire dl. piskefløde Tre dl. hvidvin 100 gr. smør
Tre æggeblommer Tre cl. Noilly Prat Salt og peber

Småt og godt eller orgiet?

Ingen rigtig julefrokost uden hvide sild og fiskefiletter og ribbensteg og… Sådan starter snakken ofte, når menuen skal aftales, og så ender man ofte med et madorgie. Foto: Kehlet.

Der er faktisk alternativer til at hælde det ene kilo svinekød på bordet efter det andet. Julefrokosten kan sagtens gøres let og lækkert. Et sted mellem kålpølsen og frikadellerne når jeg i reglen mit absolutte mætnings- punkt, når jeg er til julefrokost:

Det er det punkt, hvor jeg fysisk ikke kan stoppe en bid mere ind – og det er længe efter det punkt, hvor jeg er burde have stoppet med at spise og endnu længere fra det punkt, hvor jeg faktisk var mæt.

Julefrokoster har her til lands ofte skær af ganze moleviten. Der skal være to slags sild; rødspættefilet og laks; gris i form af steg, frikadeller, pølser, sylte og skærepålæg; and med svesker og stakkevis af skåle med rødkål, grønkål (og hvidkål, hvis man er heldig) – og så er der risalamande og ostebord bagefter.

Men:
Man kunne jo også overveje, om årets julefrokost skulle gå mere efter lidt-men- godt princippet i stedet for det store ud- træk.

Vælg fire-fem lette retter, som måske ligefrem indeholder lidt grønt ud over den pyntekvist dild, silden kom på bordet med. Prøv det af et år og se, om ikke også dén julefrokost fik smurt smilehullerne og sat snakken i gang. Måske var der endda et par af kontorets kvindelige medarbejdere, som ville skønne på det.

Der er længe mellem, at danskerne forlader et julefrokostbord og er brødflove. Og skulle det ske, så kan en hotdog eller shawarma gøre meget ved det. /kehlet

KNIV & GAFFEL ANBEFALER

Bestil mad online hos ASIA HOUSE her

Asia House
Godthåbsvej 229
2720 Vanløse
Telf.: 38 71 10 20

Asia House har et stort udvalg af retter af aller højeste kvalitet, hvor kun de mest friske råvarer bliver anvendt. Der serveres klassiske kinesiske retter, buffet og sushi.

Bestil dit bord online på The Standard her

The Standard
Havnegade 44
1058 København K
Telf. 72 14 88 08
almanak@thestandardcph.dk

The Standard ligger for enden af Nyhavn helt ud til vandet og huser den den nordiske bistro Almanak, Michelin restauranten Studio og  californiske/mediterranean Mission.

Online bordbestilling på Emiliana – book bord her

IL Gastronomo Emiliana Italiana
Vodroffsvej 19
1900 Frederiksberg C
Telf.: 33243111 / 43646493

IL Gastronomo Emiliana Italiana´s menu kort indholder et bredt udvalg af italienske specialiteter, tilberedt og bagt af uddannet italiensk bager.

Online bordbestilling hos Restaurant Fabio – book bord her

Restaurant Fabio
Falkoner Allé 56
2000 Frederiksberg
Telf. 35 37 99 77

Restautør Fabio Avenoso, stjernekok og Vinsommelier fra Rom, tryller i køkkenet og du kan smage dette vidunderlige italienske køkken i en romantisk “Dolce Vita” atmosfære.

Bestil catering eller take-away hos Ye Sushi her

Ye Sushi restaurant og take-away
Skottegården 6
2770 Kastrup
Telf.: 32 32 06 19
Ye Sushi Catering og take-away
Kongelundsvej 295 B
2770 Kastrup
Telf.: 32 32 09 77
info@yesushi.dk

Nyd din favorit sushi og spis så meget du vil. Alt bliver lavet frisklavet efter din bestilling.

Bestil bord online hos Cafe Emil her

CAFÉ EMIL
Annexstræde 3
2500 Valby
Telf. 36 44 74 41
info@cafeemil.dk

Café Emil har et udsøgt menukort og lækre kaffespecialiteter. De tilbyder velsmagende og moderne mad i hyggelige rammer centralt i Valby .

Bestil bord online hos Frederik VI her

Frederik VI
Frederiksberg Allé 42 A
1820 Frederiksberg C
rex@frederik-vi.dk

Telf.: 33 31 33 38

I en uhøjtidelig og rar stemning serveres dansk frokost hver dag, stegt flæsk og persillesovs hver onsdag forskellige øl fra 22 haner og på flaske.

Bestil bord hos Restaurant Menu’en her

Restaurant Menu’en
Brigadevej 49
2300 København S
Telf.: 32 54 33 22 eller 20 34 63 22

Restaurant Menu’en serverer det gode danske køkken. Restauranten har både en lækker frokost- og aftenmenu, amt mad ud af huset og en populær mulighed for selskaber.

Bestil bord eller take away på telf.: 32 57 28 19 eller her

Restaurant Rimini
Amagerbrogade 7
2300 København S
Telf: 32 57 28 19
riminino@yahoo.dk

Restaurant Rimini er den ældste italienske restaurant på Amager. Restauranten serverer det bedste fra det italienske køkken med fokus på kvalitet til rimelige priser. Friske råvarer, traditionelle opskrifter, dygtige kokke og servicemindede tjenere.

Bestil bord på Globe Restaurant og Vinbar her

Globe Restaurant og Vinbar/tidli. Airb Pub
Kastruplundgade 47
2770 Kastrup
Telf.: 32 51 21 90

Air Pub kommer i fremtiden til at hedde Globe Restaurant & Vinbar. Frokostmenuen udvides til et a la carte kort for både frokost og aftensmad, mens charcuteri og tapas bliver en naturlig del af vinbaren. Udvalg af vine bliver lidt for enhver smag og pengepung,

Bestil bord hos Restaurant Royal Golf her

Restaurant Royal Golf
Center Blvd. 4
2300 København S
Telf.: 28 44 51 38

Restaurant Royal Golf, har fokus på smagen af gode råvarer og på, at du bliver mæt – uanset om du er på vej til koncert i Royal Arena, lige har spillet 18 huller, har været til udstilling i Bella Centeret eller er på vej i biografen. Restaurant Royal er en del af Howe’s Køkken.

Bestil bord på Restaurant Sundby Sejl her

Restaurant Sundby Sejl
Amager Strandvej 15
2300 København S
Telf.: 32 59 41 30

Restaurant Sundby Sejl har fokus på ærlig mad ved vandet, hvor du bliver mæt uanset om du er på vej til Amager Strand, skal ud at sejle, har været ude at shoppe eller skal hygge i en afslappet atmosfære med familie og venner. Restaurant Sundby Sejl er en del af Howe’s Køkken.

Bestil bord eller take-away hos Kato Sushi her

Kato Sushi
Rosenørns Alle 38
1970 Frederiksberg
Telf.: 35 35 00 22
katosushi38@gmail.com

Hos Kato Sushi finder du alt fra Sashimi og Hosomaki til Sparkling Salmon og deres egen originale Kato roll. Fælles for det hele er, at det er lavet med sikker hånd og mange års erfaring fra den københavnske sushi-scene.

Læs mere om Vores Marked på Frederiksberg her

Vores Marked Gourmetbutik & Vinbar
Godthåbsvej 32
2000 Frederiksberg
Telf.: 23 24 28 46.
info@voresmarked.dk

Vores Marked er et  gammeldags marked, hvor man kan gå rundt blandt producenter og andre stadeholdere, høre deres historie, lade sig inspirere og købe deres varer. Her kan lokale producenter afsætte deres varer til fornuftige priser, så de også kan få mad på bordet.