’Kniv & Gaffel’ giver inspiration fra nogle af byens bedste restauranter samt gode råd og tips til gastronomiske oplevelser – om du spiser ude eller hjemme. Vi bringer også de sidste nyheder. Er der åbnet en ny restaurant, du bør tjekke ud?

KNIV & GAFFEL-DIPLOM

DU KAN VÆRE MED TIL AT KÅRE MÅNEDENS RESTAURANT
’Kniv & Gaffel’ vil én gang månedligt kåre MÅNEDENS RESTAURENT i København på baggrund af anbefalinger fra københavnerne. I Facebook- gruppen ’Kniv & Gaffel’ kan du anbefale den restaurant, der i forhold til service, madkvalitet, interiøer og stemning, lever op til alle dine forventninger om et godt spisested.

Et dommerpanel bestående af chefredaktør Jan Jeppesen og salgschef Dennis Rasmussen vil på baggrund af københavnernes anbefalinger kåre MÅNEDENS RESTAURANT, der bliver tildelt et diplom.

For halvtomme lommer

Restaurantfestivalen DinnerDays slog sine folder første gang i 2015. Konceptet er simpelt: Spis tre retter for 200 kroner på en lang række populære restauranter i hele denne uge til og med søndag.

DinnerDays Kniv & Gaffel

Spis tre retter for 200 kroner. Det lyder for godt til at være sandt, men er ikke desto mindre prisen, når den landsdækkende restaurantfestival DinnerDays rammer København, Frederiksberg og Amager i denne uge. Konceptet er i enkelte tilfælde udvidet med menuer til 400 kroner, hvis der er tale om gourmet- eller Michelin-menuer af særligt format.

I 2017 blev festivalen for første gang landsdækkende. Siden har DinnerDays igen haft vokseværk, og i denne uge 42 breder restaurantfestivalen sig til endnu flere dele af landet.

Bag DinnerDays er restaurantsitet DinnerBooking.com, der også afholder den landsdækkende og populære restaurantfestival Spis & Støt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

DINNERDAYS

På DinnerBooking kan du finde inspiration til dit restaurantbesøg, få overblik over ledige tider og booke bord.

Klaret jomfruhummerbisque

JOMFRUHUMMERBISQUE Kniv & Gaffel

FISKEFOND INGREDIENSER

Tre kg fiskeben
To porrer
To løg
Ét lille bundt dild
To fed hvidløg
To l. vand
1/2 fl. hvidvin
Salt
Én lille håndful hel, hvid peberkorn
Olie

FISKEFOND FREMGANGSMÅDE

Hak porrer, løg og hvidløg i 2×2 cm. Sauter det i lidt olie i en tykbundet gryde, uden at det tager farve. Kom fisk, vand, dild, hvid peberkorn og hvidvin på og kog det i 20 minutter.

Stil fonden til side og træk i et kvarter. Sigtes og koges igennem i 15 minutter.
Peter Hørning, kogebogsforfatter, kok og sommelier, Hørning Huset

JOMFRUHUMMER
BISQUE
INGREDIENSER

Otte jomfruhummere (her forkogt)
Én porre
Én stor, moden tomat
1/2 glaskål
To fed hvidløg
Fire blomster fra dild
100 gr. lardo-spæk (italiensk)
Én liter fiskefond
To cl. cognac
Salt og peber

JOMFRUHUMMERBISQUE
FREMGANGSMÅDE

Jomfruhummernes skjold fra halen brækkes af. Kødet gemmes. Skær det hvide af porrerne – skæres i 1⁄2 cm. tykkelse. Steg på den ene side uden olie, så de får let brændt farve. Lig til side.

Lardo-spækken skæres i fine tern – ristes på den varme pande. Når gyldne tages de af – lig til side.

Hak hvidløg fint. Hak tomat groft.

Alle skallerne fra jomfruhummerne, hvidløg samt tomat kommes på panden og sauteres godt. Brænd af med cognac. Tilsæt fiskefond – kog i 15 min. Sigt og klar suppen. Gem fire pæne kløer til pynt. Glaskål hakkes fint og blancheres i en gryde med vand i to min.

Skær de rå jomfruhummerhaler i passende stykker. Lig porrer, glaskål, Lardo-spæk, dildblomst samt de rå og skåret jomfruhummerhaler op i en suppekop (eller dybe tallerken). Den spilkogende klarede bisque hældes over.

Træk i to min. og server.

Kniv & Gaffel Peter Hørning

Kogebogsforfatter, kok og sommelier Peter Hørning fra Hørning Huset bidrager med nogle af sine signaturretter.

Bryg din egen julesnaps

Hjemmelavet julesnaps pynter på julefrokostbordet – og er en fremragende værtindegave. Når silden skal ud og svømme igen, så er der altså alternativer til de to-tre klassiske snapse, som man plejer at få serveret. Du kan fx overveje at brygge din egen julefrokostsnaps!

Det lyder af forbudstidens USA at brygge sin egen sprit, men det er faktisk hver- ken ulovligt eller særlig besværligt. Og så giver det dig mulighed for at lave snapse, som supplerer netop dit julebord godt, og som ikke behøver blive serveret fra fryseren for at holde smagen af kommen væk.

Hjemmelavet julesnaps

En hjemmelavet julesnaps vil gøre lykke på ethvert veldækket julebord. Foto: Kehlet.

Når det handler om snaps er der næsten intet, man kan gøre forkert. Stort set alle smagsgivere kan benyttes, og så længe man vælger en nogenlunde neutral spiritus, kan man løfte sin julesnaps til uanede højder!

JULESNAPS INGREDIENSER

Ingredienser til en god julesnaps er meget op til dig selv. Men her er et bud på en julesnaps, som har mange af julens klassiske smage i sig.

En flaske vodka. Et par kanelstænger. To nelliker. Et par kardemommekapsler. En halv vaniljestang, flækket. Én stjerneanis. Skallen af en halv appelsin (uden det hvide).

Bland det hele sammen og lad det trække – mindst i en uge, helst i 14 dage.

Herefter filtreres ingredienserne og snapsen hældes på flaske, hvor den yderligere har godt af et par ugers ro.

Server snapsen ved stuetemperatur, så gæsterne kan nyde smagsnuancerne i den!

KNIV & GAFFEL er sponsoreret af

Bestil mad online hos ASIA HOUSE her

Asia House
Godthåbsvej 229
2720 Vanløse
Telf.: 38 71 10 20

Asia House har et stort udvalg af retter af aller højeste kvalitet, hvor kun de mest friske råvarer bliver anvendt. Der serveres klassiske kinesiske retter, buffet og sushi.

Bestil dit bord online på The Standard her

The Standard
Havnegade 44
1058 København K
Telf. 72 14 88 08
almanak@thestandardcph.dk

The Standard ligger for enden af Nyhavn helt ud til vandet og huser den den nordiske bistro Almanak, Michelin restauranten Studio og  californiske/mediterranean Mission.

Se menukort hos Coco Clementine her

Coco Clementine
Vanløse Torv 1
2720 Vanløse
Telf.: 53 57 97 91

Coco Clementine er dit nye spisested i hjertet af Vanløse. Restauranten har et godt udvalgt af brunch, frokost og middag – og lækre børnemenuer.

Se menuen og book bord hos MØR her

MØR Restaurant & Bar – Kødbyen
Skelbækgade 3A
1717 København V
Mail: kontakt@mør-kødbyen.dk

Kødbyens nye restaurant og bar hedder MØR. Ingen fine fornemmelser og overkomplicerede menukort. Du skal drikke god vin, spise god mad, og vælger du en bøf, kan du være sikker på, at den er mør.

Book dit næste selskab på Restaurant Bellahøj her

Restaurant Bellahøj
Bellahøjvej 20
2700 Brønshøj
Telf. 38 28 90 00

På toppen af København med udsigt over byen har gården Bellahøj ligget siden 1792. Restaurant Bellahøj er både tæt på det hele og fjernt fra byen og dens larm, og derfor et oplagt valg til selskaber i alle størrelser.

Bestil bord online på Restaurant Fridas her

Restaurant Fridas
Gammel Kongevej 5
1610 København V
Telf. 33 31 65 10

Frida’s er en lille og hyggelig dansk restaurant i centrum af København. De er særlig kendt for deres smørrebrød til frokosten, samt kalvelever og wienerschnitzel til aften.

Bestil bord online hos Frederik VI her

Frederik VI
Frederiksberg Allé 42 A
1820 Frederiksberg C
Telf.: 33 31 33 38

I en uhøjtidelig og rar stemning serveres dansk frokost hver dag, stegt flæsk og persillesovs hver onsdag forskellige øl fra 22 haner og på flaske.