Parasport Frederiksbergs danske EM-topscorer Sebastian Frederiksen i aktion under mesterskaberne.
Parasport Frederiksbergs danske EM-topscorer Sebastian Frederiksen i aktion under mesterskaberne. - Foto: leesfoto.net

Halvt Frederiksberg-hold vandt EM-sølv for Danmark

PARAIDRÆT: Parasport Frederiksberg havde hele seks spillere med på det danske landshold, som tidligere på måneden vandt EM-sølv i kørestolsrugby. Andenpladsen ved EM, som blev afholdt i Vejle, sikrede samtidig en historisk dansk kvalifikation til de paralympiske lege (PL) i Tokyo i 2020.

Sekstetten af EM-medaljevindende Para Frederiksberg-medlemmer tæller Sebastian Frederiksen, Leon Jørgensen, Mark Peters, Kristian Bak Eriksen, Thomas Pagh og Kurt Busk.

EM-sølvet og PL-kvalifikationen er kulminationen på fire års intense forberedelser, fortæller Sebastian Frederiksen, som blev dansk EM-topscorer:

»Det er det, vi har arbejdet for i de seneste fire år. I 2016 missede vi kvalifikationen med mindst mulige margin. Denne gang var vi klar til at bevise, at det ikke skulle gentage sig. Det er fantastisk, at vi nu er klar til at repræsentere Danmark ved PL,« udtaler Sebastian Frederiksen i en pressemeddelelse.

Kvalifikationen til PL kom i hus efter en 53-49 sejr over Frankrig i et brag af en semifinale. Danmark spillede efterfølgende en flot finale mod storfavoritterne fra Storbritannien, men efter en lige 1. halvdel løb danskerne tør for kræfter og måtte se sig slået 45-55.

De seks lokale EM-sølvvindere træner til daglig i Parasport Frederiksberg. Klubben og de gode træningsforhold har været afgørende for, at de seks spillere har kunnet forberede sig optimalt frem mod EM. Det fortæller landsholdets anfører og spillende træner i Parsport Frederiksberg, Leon Jørgensen:

»Vi har et højt niveau i den daglige træning i klubben, og i Tre Falke Hallen har vi nogle rigtig gode faciliteter. De gode forberedelse håber jeg, vi kan bygge videre på i vores forberedelser videre frem mod PL, hvor jeg tror på, at vi kan blande os i topstriden,« lyder det fra Leon Jørgensen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Det er denne strækning af Østerbrogade bag Sortedams Sø, som Dansk Folkepartis Finn Rudaizky forslår, skal graves ned. Foto: Thomas Frederiksen

DF: Grav gade ned bag Søerne og gør det til en promenade

Ønskerne er på plads. Nu er tiden kommet til at påvirke politikerne til at få nogle af dem opfyldt.

BUDGET 2020: Det ønsker 2450 sig