Jørgen Glenthøj lægger ikke skjul på

Der har været masser at glæde sig over i 2018

NYTÅRSHILSEN. Borgmester Jørgen Glenthøj takker læserne for 2018 og glæder sig til 2019.

NYTÅR: Kære læsere,

Det nye år venter lige om hjørnet, og dermed er det tid til at gøre status over 2018 og se frem mod 2019.

Når vi ser tilbage på året, der er gået, så har det været præget af et godt og tillidsfuldt samarbejde partierne imellem i kommunalbestyrelsen efter vores historisk brede konstituering.

Jeg som borgmester og den konservative gruppe på rådhuset, ser derfor frem til et fortsat godt og tillidsfuldt samarbejde med øvrige partier i årene, der kommer.

Et godt samarbejde

Vi så et eksempel på det gode samarbejde her i efteråret, hvor en samlet kommunalbestyrelse vedtog budgettet for de kommende år. Et budget, som alle partier stod bag.

Og der er brug for, at vi sammen tager ansvar. For Frederiksberg står over for store og spændende udfordringer, når det handler om at udvikle byen.

Her tænker jeg ikke mindst på Hospitalsgrunden, som bliver ledig, når Frederiksberg Hospital om nogle år flytter fra grunden.

Der er usædvanligt, at en tæt bebygget by som Frederiksberg på den måde får mulighed for at skabe et helt nyt kvarter. Derfor satte Frederiksberg Kommune allerede her i 2018 gang i en grundig dialogproces med byens borgere og aktører om, hvad de gerne ser grunden brugt til i fremtiden.

Interessen var overvældende. Frederiksbergs borgere viste – igen – at de er i særklasse, når det handler om engagement i og holdninger til vores by.

De mange workshops var velbesøgte, og interessen på nettet markant. Resultatet er en stor og værdifuld idébank, som vi i kommunalbestyrelsen kan arbejde videre med hen mod den vision, vi skal skabe for kvarteret og fremtiden.

Og jeg kan sige allerede nu: Det bliver langt fra sidste gang, borgere og aktører involveres i projektet.

Metrocityring i 2019

Udvikling af byen tager tid. Men med tålmodighed og samarbejde kommer vi i mål. I december indviede K.B. den nye K.B. Hal efter den gamle brændte i 2011. Syv års tålmodigt arbejde tog det. Men det var ventetiden værd, og en fantastisk julegave til K.B og hele byen. Ja, hele landet. Tak for den.

Den helt store begivenhed i 2019, når det handler om byen, bliver uden tvivl den nye Metrocityring, som forventes at blive indviet til sommer.

Cityringen kommer til at forbinde den kollektive trafik endnu bedre, og Frederiksberg alene får tre nye stationer.

Det bliver en meget stor og længe ventet forbedring af byens kollektive trafik.

Så jo, der var masser at glæde sig over i 2018 – og jeg ser frem til 2019.

Tak for et godt 2018 til Frederiksberg Bladet og alle dets læsere.

Godt nytår.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Kavalkade: Juni 2018

0

Se billeder fra året, der gik på Nørrebro og i Nordvest. November: