Ny gruppe skal samle folk fra Nordvest og genbruge ressourcerne.
Ny gruppe skal samle folk fra Nordvest og genbruge ressourcerne. - Foto: René Mølskov

Kate vil bytte med naboerne: Jeg har masser af ting, som andre kan bruge

I et opslag i Facebook-gruppen Det sker i Nordvest, inviterer Kate Burkal alle sine naboer til at bytte og dele de ting, de har.

»Først og fremmest handler det om at bruge de ressourcer, der allerede er og inspirere folk til at dele mere med hinanden i stedet for at købe nyt hele tiden,« siger Kate Burkal om grundlaget for at oprette Facebook-gruppen Minimalisme – byttegruppe KBH NV.

Selv arbejder hun på at få en mere minimalistisk tilværelse. Blandt andet har hun et mål om at skille sig af med halvdelen af sine ting.

»I den proces blev det bare tydeligt for mig, hvor mange fine ting jeg har, som jeg ikke selv har brug for mere, men som kan være nyttige for andre,« siger hun.

Et spinkelt håb om samvær

Facebook-gruppen har allerede fået fin opbakning, og man kan både finde en slidt sofa og en håndfuld børnebøger.

Kate Burkal har et håb om, at den gode karma i gruppen ikke forbliver materiel, men at den også kan forplante sig blandt naboerne.

»Jeg har et lille, måske naivt, håb om, at vi også på den måde kan komme hinanden lidt mere ved. At gruppen kan være et fællesskab, hvor der måske kan opstå ting som små private tøjbyttemarkeder,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Fra venstre: Esben Houborg, forsker ved Center for Rusmiddelforskning, Socialborgmester Mia Nyegaard, lokaludvalgsmedlem Niels Balling. Med ryggen til: Heinz Wolf, leder af Stofindtagelsesrum Odense.

Opbakning til fixerum på Sundholm

Maria Guggenheim har tidligere arbejdet som coach og antropolog

Røde Kors i Nordre Frihavnsgade har fået ny butiksleder