Københavns Lufthavn udvidede i 2015 en startbane, så flytypen A380 kunne lande. De planlagte udvidelser handler dog om flere gates, ikke flere startbaner.Arkivfoto: Michael Paldan
Københavns Lufthavn udvidede i 2015 en startbane, så flytypen A380 kunne lande. De planlagte udvidelser handler dog om flere gates, ikke flere startbaner.Arkivfoto: Michael Paldan

Ude af trit med klimaforpligtelser i Paris-aftalen: Lufthavnsudvidelse i London kendt ulovlig

En britisk appelret har kendt en planlagt og parlamentsgodkendt udvidelse af lufthavnen Heathrow ulovlig – en ekstra startbane – fordi udvidelsen ikke er i overensstemmelse med den britiske regerings klimaforpligtelser i Parisaftalen. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Den nyhed har borgergruppen ’CPH uden udvidelse’ fanget og lagt på sin Facebookside. Borgergruppen er modstander af den planlagte udvidelse af Københavns Lufthavn og vejrer måske morgenluft. Det er nemlig et søgsmål fra den juridiske klimahandlingsgruppe Plan B, der blev ført til appeldomstolen og førte til dommen.

En international juridisk ekspert i offentlig ret siger i artiklen i The Guardian, at det er første gang en ret ved dom har afgjort, at Parisaftalens temperaturmål er bindende, og at dommen kan få indflydelse globalt.

Den britiske regering vil ikke anke dommen til Højesteret, men det har Heathrow Airport til gengæld gjort, oplyser The Guardian.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jan E. Jørgensen flankeret af den nyvalgte lokalformand, Susanne Bonfils, og den nyvalgte formand for VU-Frederiksberg, Martin Voergaard.

Nye lokale Venstre-navne

Folketingspolitiker Katarina Ammitzbøll og resten af Det Konservative Folkeparti ønsker at droppe den understøttende undervisning.

DEBAT: Skoledagene bliver ikke gode af at være lange