Det er endnu uvist, om boligpavilloner til flygtninge må blive stående ved Hollænderhallen.
Det er endnu uvist, om boligpavilloner til flygtninge må blive stående ved Hollænderhallen. - Foto: Jan Jeppensen (arkivfoto)

Dragør overvejer nye placeringer af boligpavilloner til flygtninge

Til august udløber den dispensation fra Planloven, der siden 2015 har muliggjort en placering af boligpavilloner til flygtninge ved Hollænderhallen i Store Magleby.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har meldt ud, at han her i starten af 2020 vil indkalde forligskredsen bag loven for at få afklaret, om dispensationerne til landets kommuner – heriblandt den til Dragør – vil kunne forlænges.

Indtil det er afklaret, forsøger Dragør at have alternative placeringer i baghånden.

By-, Erhvervs- og Planudvalget skal på tirsdag tage stilling til, om placeringen skal være: 1. et mindre areal på Engvejsarealet til 12 pavilloner, 2. en kombiløsning med placering på både Engvej og ved Rødtjørnen, 3. en del af Hvidtjørnsarealet eller 4. en kombi af Hvidtjørnsarealet og 1. sals løsninger på allerede eksisterende pavilloner ved Rødtjørnen.

I dag bor der 17 personer i boligpavillonerne ved Hollænderhallen, og syv af dem forventes flyttet her i foråret til ledige boliger ved Rødtjørnen og i en lejet ejendom på Harevænget.

Dragør Kommune er her i 2020 visiteret til at modtage fire kvoteflygtninge.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Pico på Gammel Kongevej.

Tyveknægt smadrede butiksruden to gange og stjal smykker

Der er plads til alle, når der er salsafest i Valby Kulturhus.

Salsafest og cubanske rytmer skyder foråret i gang