Oplev ‘Artic Stations’ i Møstings Hus fra 28. februar.
Oplev ‘Artic Stations’ i Møstings Hus fra 28. februar. - Foto: Stig Nørhald/Ritzau Scanpix.

Artic Stations: Udstilling med afsæt i Grønland åbner i Møstings Hus

Oplev duo-udstillingen ’Arctic Stations’ af de to billedkunstnere Tinne Zenner og Eva la Cour, når den har fernisering 28. februar klokken 17-19.

Udstillingen åbnes af Nikolaj Bøgh, formand for Kultur og Fritidsudvalget Frederiksberg.

I udstillingen anvender de to kunstnere billedkunst og film til at undersøge forholdet mellem politik og videnskab i kontekst af det geopolitiske Arktis.

Udstillingen er rodfæstet i en fælles rejse til øen Qeqertarsuaq i det vestlige Grønland, som indtil 1953 var Danmarks administrative hovedsæde for Nordgrønland.

Grønland er omdrejningspunkt

Titlen ’Artic Stations’ henviser på den måde til både udstillingens stedsspecifikke afsæt, men også til dens rumlige organisering: Tre værk-installationer fungerer som uafhængige kunstneriske artikulationer af det langvarige researcharbejde, som ligger til grund for Tinne og Evas samarbejde.

Gennem udstillingen anskuer Tinne og Eva videnskabelige praksisser i Qeqertarsuaq som forsat billede på Danmarks tilstedeværelse i Grønland.

Begge kunstnere har base i København. Tinne Zenner er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016, og Eva la Cour er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi, men har også studeret visuel antropologi på Freie Universität i Berlin.

Efter udstillingens fernisering er den åben frem til 19. april mellem tirsdag og søndag klokken 11-16.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Anders og Christian - eller er det omvendt?

Tvillingerne Simonsen: Herretøj skal sælges billigt og med masser af karisma

Pico på Gammel Kongevej.

Tyveknægt smadrede butiksruden to gange og stjal smykker