Den busløse del af Tømmerupvej i tusmørke.
Den busløse del af Tømmerupvej i tusmørke. - Foto: Amager Bladet

Forslag fra borgere: »Lad bus 33 køre ad Tømmerupvej hver anden time«

Beboere på og omkring den sydlige del af Tømmerupvej er generet af, at al buskørsel blev sløjfet her i efteråret. To af dem har et løsningsforslag til Tårnbys politikere.

I sidste uge fortalte vi på minby.dk om ridepiger i Kongelundens Rideklub, der har fået omkring to kilometer til offentlig transport, efter busdriften med linje 34 i efteråret blev indstillet på den sydlige del af Tømmerupvej.

Læs også: Nedlagt busrute har trukket tæppet væk under ridepiger

Det rammer naturligvis også vejens beboere. Blandt andre Per H. Clausen, der med sin kone flyttede til Tømmerupvej for fire måneder siden.

»Jeg har bil, men min kone har ikke. En gang imellem skal man jo også til byen, hvor man måske skal have lidt at drikke og ikke kører hjem i egen bil. Så har vi to muligheder: Bestil en taxa hele vejen hjem, eller gå to kilometer fra busstoppestedet,« siger Per H. Clausen.

Formand for Tårnbys Teknik- og Miljøudvalg, Lars Hein (S), afviste i sidste uge, at den manglende busforbindelse svækkede trafiksikkerheden, men at man tværtom havde øget trafiksikkerheden på Tømmerupvej med 2-1 vej og chikaner.

Læs også: Udvalgsformand om at droppe busstrækning: Der var for få passagerer på Tømmerupvej

»Jeg kører både cykel og bil på Tømmerupvej, og det er da livsfarligt at være cyklist eller fodgænger der – jeg bliver rystende nervøs, når jeg ser de små piger til fods eller på deres cykler – jeg ville godt nok være ked af, hvis det var mit eget barn, der skulle ud på den mørke vej,« siger Per H. Clausen.

Per H. Clausen foreslår en løsning på problemet:

»Lad dog hver anden bus 33 køre ad Kongelundsvej og hver anden ad Tømmerupvej. Jeg forlanger ikke timedrift, men bare hver anden time. At man fuldstændig sløjfer bustrafik er helt forkert – man bliver virkelig låst, når man bor her,« siger han.

Det ér fysisk muligt

Det samme forslag kommer fra Gry Aabak Kristoffersen, der også bor med sin familie på den sydlige del af Tømmerupvej.

»Hvis hver 2.-3. afgang af bus 33 mod Søvang kørte ad Tømmerupvej i stedet for Kongelundsvej, ville problemet være løst. Dette kunne fint lade sig gøre under digebyggeriet, så det ér fysisk muligt for bussen at køre den rute,« skriver Gry Aabak Kristoffersen i debattråden på Facebook under artiklen om ridepigerne.

Her fortæller hun også om sin egen families situation:

»Vores børn går i skole i København. De skal gå cirka 1,8 – 2,5 km (afhængig af om de vil gå våd- eller tørskoede) til bus 33 for derefter at tage metroen fra Vestamager station. Alternativt cykler de cirka 10 minutter til bussen med den risiko det er, at cyklen ikke står der, når de kommer tilbage.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
87-årige østerbroer Henry Aktor er en af de ældre der vil savne fitnessaktiviteterne på Nabo Østerbro.

Nabo Østerbro-forslag ikke realistisk

Platanvej, der endnu ikke er åbnet på trafik.

DEBAT: Platanvejsegoisme