Sankt Annæ Pigekor.
Sankt Annæ Pigekor. - Foto: Arkivfoto

Coronavirus får pigekor til at droppe turné

Sankt Annæ Pigekor må aflyse koncertturné til Italien på grund af weekendens udbrud af coronavirus. Koret har på rekordtid fået arrangeret alternativ turné.

62 piger fra Sankt Annæ Pigekor skulle efter planen have været på turné i Italien i denne uge.

Men weekendens udbrud af coronavirus, der nu betegnes som Covid-19, har gjort det umuligt at gennemføre turnéen.

Sankt Annæ Pigekor, der holder til på Sankt Annæ Gymnasium sammen med Københavns Drengekor, skulle mandag have været af sted til Italien med barokensemblet Concerto Copenhagen med koncerter i de norditalienske byer Cremona, Mantova og Venedig.

Men søndag måtte korledelsen aflyse turnéen på baggrund af udviklingen i Italien, hvor både offentlig transport og offentlige aktiviteter blev lukket ned. For eksempel er Markuskirken i Venedig lukket ned, hvor koret skulle have sunget ved en messe.

»Det er naturligvis utrolig ærgerligt, at vi må aflyse turnéen. Selvom risikoen for at blive smittet med covid-19-virus vurderes til at være lille, er der opstået stor usikkerhed om situationen i Italien. Vi kunne komme til at stå med ansvaret for 62 piger i Italien, uden koncerter og med meget begrænset bevægelsesfrihed og en usikker rejseplan,« siger chefdirigent for Sankt Annæ Pigekor, Anne Marie Granau i en pressemeddelelse.

Tager til Tyskland

Normalt kræver det måneders forarbejde at stable en turné på benene. Men på kun én dag er det lykkedes Sankt Annæ Pigekor at rykke den planlagte turné fra Italien til Sønderjylland og Tyskland, takket være en række kirker, der har været med på idéen om at afholde koncerter med kort varsel.

Sankt Annæ Pigekor skal bl.a. afholde koncert i Haderslev Domkirke og St. Aegidien Kirche i Lübeck og planlægger at slutte turnéen af i Berlin.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
De unge optrædende bag kunstnergruppen ‘Amphi’ vil optræde til aftenens arrangement.

Bellahøj Kirke: Messe, middag og ambivalens

De Gamles By.

DEBAT: Giv os en grøn helhedsplan, der hænger sammen