Et bud AKB Kbh på hvordan biblioteksgrunden på Jagtvej kan se ud, hvis de køber den og opfører nyt byggeri. Illustration: WE Architecture
Et bud AKB Kbh på hvordan biblioteksgrunden på Jagtvej kan se ud, hvis de køber den og opfører nyt byggeri. Illustration: WE Architecture

Boligselskab inddrages i høring om bibliotek

Boligselskabet AKB skal være en del af processen, når Københavns Kommune de kommende måneder undersøger, hvordan borgere og forskellige interessenter ønsker, at fremtidens bibliotek på det nordlige Østerbro skal være i fremtiden. Det lægger embedsmændene i Københavns Kommune op til.

Boligforeningen Øbrohus er en del af AKB Kbh og har med boligselskabet i ryggen spillet ud med et forslag om at købe grunden, hvor det nuværende bibliotek på Jagtvej ligger, og opføre en ny bygning med almene boliger og bibliotek i et samlet grønt projekt, der skal være en port til klimakvarteret.

Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf minder om, at det er en grund, som i dag er kommunal og ikke er solgt.

»Man skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt. Og jeg minder om, at andre boligselskaber og udviklere skal have mulighed for at byde på grunden, hvis den sættes til salg. Både i kommunale dagsordener og i indlæg Østerbro Avis virker det nærmest som om, at grunden allerede er solgt,« siger han.

Det er embedsmændene i kultur- og fritidsforvaltningen, som står bag indstillingen. Her skriver byudviklingschef, Mads Kamp, i et skriftligt svar:

»Københavns Kommune er opmærksom på, at alle udbudsregler bliver fulgt, hvis det kommer til et salg. Men før processen når så langt, skal mulighederne afklares med naboen, som har ytret ønske om at skabe et fælles projekt. Først skal det undersøges, om der er mulighed for et projekt. Derefter kører de helt normale udbudsprocesser. Denne sag adskiller sig ikke fra lignende sager.«

Udover et nyt bibliotek på Jagtvej er biblioteksfunktioner ved Svanemøllehallen og Kulturcenter Kildevæld også i spil.

Fra beboerside er der i øvrigt kritik af, at et fortsat folkebibliotek – og ikke en klimaport, som også er ambitionen med nyt byggeri på biblioteksgrunden – ikke er nævnt specifikt i indstillingen til politikerne, som træffer beslutning onsdag om den videre proces. thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
De Gamles By.

DEBAT: Giv os en grøn helhedsplan, der hænger sammen

Vær med på gaden 8. marts, når der samles ind til klimahjælp.

Landsindsamling: Klimahjælp til verdens fattigste