Konservative har nu indgivet deres medlemsforslag om at droppe en tredje daginstitution på Saxtorphsvej til Borgerrepræsentationen, som mødes på torsdag.
Konservative har nu indgivet deres medlemsforslag om at droppe en tredje daginstitution på Saxtorphsvej til Borgerrepræsentationen, som mødes på torsdag. - Foto: Benedicte Lorenzen (arkiv)

Ændringsforslag: Find en anden placering til den planlagte institution på Saxtorphsvej

Konservatives ændringsforslag om at droppe en tredje daginstitution på Saxtorphsvej er på dagsordenen, når Københavns Borgerrepræsentation mødes på torsdag.

»Vi synes ikke, at vi som politikere kan være bekendt at presse en tredje daginstitution ned i et villakvarter. Hverken over for forældrene eller naboerne, for det komer simpelthen ikke til at fungere i en hverdag, hvor der er så mange, der skal ud og ind på vejen. Vi vil derfor stille et ændringsforslag i Borgerrepræsentationen om, at der ikke skal placeres yderligere en daginstitution på Saxtorphsvej,« lød fra De Konservatives gruppeformand Jakob Næsager, da avisen talte med ham i slutningen af januar.

Dengang var fristen dog overskredet i forhold til at nå at få et ændringsforslag med på det forrige møde i Borgerrepræsentationen. Nu er det imidlertid igen blevet mødetid i Københavns Kommunes største forsamling, og De Konservative holder, hvad de lover, fortæller Jacob Næsager, da Valby Bladet fanger ham på en telefon:

»Vi har nu indleveret vores ændringsforslag om ikke at opføre en tredje institution på Saxtorphsvej, og så vi håber, at der vil være et flertal for at finde en anden placering. Vi har helt bevidst undgået at pege på bestemte alternative adresser i vores forslag, da vi ikke ønsker en diskussion om en konkret placering. Vi håber, at vi i stedet vil få en saglig diskussion om flytningen uden politiske hensyn,« siger han.

Det forslår de

I ændringsforslaget står nu at læse:

»Borgerrepræsentationen beslutter: At pålægge Børne- og Ungdomsforvaltningen ikke at anlægge yderligere daginstitution på villavejen Saxtorpvej i Valby, og at pålægge Børne- og Ungdomsforvaltningen at fremlægge forslag for Børne- og Ungdomsudvalget til en alternativ placering for den påtænkte ekstra institution på Saxtorpvej.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Dennis W. Clausen fra Venstre i Tårnby.

Venstre vil have bus tilbage på Tømmerupvej

Tålmodigheden er brugt op i forhold til Distortion, mener Lone Skov Al Awssi.

DEBAT: Distortion har udspillet sin rolle