Spillested bliver navngivet med god musik og en bajer

Spillestedet er stadig det samme blot med forbedringer, og det er også stadig en del af Kulturhuset Karens Minde, men nu har den lille scene i caféen fået navnet Klein efter kulturhusets grundlægger, hør her hvorfor.

Det er næppe nogen stor overraskelse, at man kan få lækre musikalske koncertoplevelser på den lille scene i Karens Minde Kulturhus. Det har man nemlig kunnet i rigtig mange år. De seneste to til tre år, er der dog sket mange forbedringer, der optimerer koncertoplevelsen i Sydhavnens gamle kulturhus. Nu har folkene bag derfor besluttet, at spillestedet skal have sit eget navn, fortæller Martin Zaharkin Pedersen, der er ansvarlig for koncerter og arrangementer i Karens Minde Kulturhus:

»Når vi vælger at navngive vores spillested her i Karens Minde, er det fordi, vi synes, vi er nået til et sted, hvor det skulle have sin egen identitet. Vi åbner jo ikke et nyt spillested, men der er dog sket en så stor udvikling på det sidste, at vi syntes, det var på tide at vise, at vi både er et kulturhus, en café OG et spillested. Her tænker jeg selvfølgelig på hele ombygningen af Karens Minde, hvor både caféen og scenen blev udbygget, men det handler også om nyt lydudstyr, nyt backstage, opkvalificering af afviklere og meget andet.« forklarer han.

Intime musikoplevelser

Med disse forbedringer mener Martin Zaharkin Pedersen, at kulturhusets spillested fuldt ud kan måle sig med andre af byens små spillesteder. Her kan være op til 150 folk ad gangen, hvilket er meget gennemsnitligt for et lille spillested. Til gengæld kan Klein byde på to unikke rum, da man også bruger den gamle dansepavillon om sommeren.

»Vi har jo ikke en sal til 1.000 mennesker, til gengæld mener vi, at vi giver folk en mere intim oplevelse, hvor publikum og bands kommer meget tættere på hinanden. Vi hører da også fra rigtig mange bands, at de godt kan lide at komme her, fordi det er meget nærværende,« siger den kulturansvarlige og fortsætter:

»Alle de her ting tilsammen gør, at vi ligesom synes, at vi kan være bekendt at give vores spillested sit eget navn. Vi har jo længe modtaget honorarstøtte fra Statens Kunstfond og Musikudvalget i Københavns Kommune, som er penge, der skal gå direkte til musikere. Med det følger der også en masse forpligtelser. Lyden skal være i orden, produktionen skal være i orden, backstageforholdene skal være i orden, PR skal være i orden. Sådan har det også være før, men jeg tror, vi på et tidspunkt kom frem til, at vi nu på mange måder er helt på højde med andre spillesteder rent kvalitetsmæssigt.«

Det skal spillestedet hedde

For de faste læsere af avisen vil det ikke være en overraskelse, når vi nu skriver, at Karens Mindes spillested skal hedde Klein. Det afslørede vi nemlig allerede for et par uger siden, hvor vi også fortalte, at navnet Klein var efternavnet på den arkitekt, der i sin tid tegnede Karens Minde.

»Navnet Klein er selvfølgelig efter arkitekten Vilhelm Klein, men der ligger også det i det, at vi jo er et lille spillested. Her er det vigtigt at slå fast, at vi stadig er Karens Mindes Kulturhus spillested, vi kalder det bare Klein nu,« fortæller Martin Zaharkin Pedersen.

Selv om navnet har været en kendt sandhed i et stykke tid nu, inviterer Karens Minde Kulturhus til en officiel navngivningsfest 6. marts, hvor Vilhelm Klein ville være fyldt 185 år.

»For en 50’er kan man opleve det unge upcomming band EmmaDop fra Aarhus, og så giver vi en øl, når navnet skal indvies,« fortæller den musikansvarlige.

Og der er allerede store drømme i vente for Sydhavnens hyggelige spillested:

»Hvis vi skal tale ønsker for fremtiden, så vil jeg sige, at det kunne være fedt, hvis vi eller andre kunne finde midler, lyst og energi til at lave en decideret jazzklub i Sydhavnen. Scenen er der jo, og vi har traditionen med jazz herude fra jazzfestivalerne, hvor vi har været med i mange år. Jeg vil også sige, at det her rum kunne være skabt til en jazzklub, men vi skal lige finde midlerne.« siger Martin Zaharkin Pedersen.

Det emmer af hygge og intime musikalske oplevelser i Karens Minde Kulturhus spillested, der nu har fået navnet Klein.
Det emmer af hygge og intime musikalske oplevelser i Karens Minde Kulturhus spillested, der nu har fået navnet Klein. – Foto: Viktor Sämgård / Karens Minde Kulturhus

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lars Brygmann spiller filmmanden, som bliver dræbt i Krudttønden.

Se »Krudttønden« med Østerbro Avis

Distortion på Nørrebro i maj 2019

DEBAT: Distortion skal tilbage til københavnerne