Nogle væsener synes vist, at det er en fin tradition, at det skal gå ud over katten. Østerbro Avis‘ ugentlige stribe Pip! Tegning: Katrine Clante
Nogle væsener synes vist, at det er en fin tradition, at det skal gå ud over katten. Østerbro Avis‘ ugentlige stribe Pip! Tegning: Katrine Clante

Så skal der bankes på tønden

Begrebet hvid januar har floreret en del, men skal man følge gamle traditioner om at holde sig fra for eksempel alkohol eller kød, bør det ifølge gamle traditioner være i fasteperiodens 40 dage mellem fastelavn og påske.

Fasteperioden begynder i næste uge, men inden da er det fastelavn. Der er naturligvis en lang række fastelavnsarrangementer på Østerbro.

Du kan traditionen tro fejre fastelavn på Østerfælled Torv. Det sker i tidsrummet klokken 10-15. Selve tøndeslagningen er klokken 14, men inden da kan man bytte sit kostume, få lagt ansigtsmaling og deltage i sjove aktiviteter som sækkeløb og stafetløb med æg.

DUI Leg & Virke er en anden af de mangeårige arrangører af fastelavn. Det sker klokken 14 i DUI-huset i Sibeliusgade 41.

Et tredje arrangement finder sted på søndag i Fælledparken, hvor Østerbro Lokaludvalg inviterer alle bydelens børn til fastelavnsfest.

Der bliver katten slået af tønden, kattedronninger og kattekonger bliver kåret, og så er der fastelavnsboller og varm kakao.

Alle Østerbros børn og deres forældre er velkomne og meget gerne udklædt.

Det sker søndag 23. februar klokken 10-12 på Den Franske Plads i Fælledparken ved Borgmester Jensens Allé.

I kirkerne markeres fastelavn også på forskellig vis. I Lundehus Kirke på Strødamvej 1 er der børnegudstjeneste efterfulgt af tøndeslagning, kaffe, te og fastelavnsboller lørdag 22. februar. Udover kåring af kattekonge og -dronning er der også priser til den bedste/mest fantasifulde udklædning.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Amagerbanens strækning langs Uplandsgade er ren naturvandalisme, mener Rasmus Steenberger.

Amagerbanen: Fra grøn oase til naturvandalisme

Fra torsdag 19. marts vil du kunne handle i Rema1000 på Frederiksborgvej 86, som tidligere husede Meny.

Frederiksborgvej: Rema1000 åbner med gratis kaffe og pølsevogn