Solvangs borgmester, Ryan Toussaint, flankeret af Helle Sjelle (K) og Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K).
Solvangs borgmester, Ryan Toussaint, flankeret af Helle Sjelle (K) og Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K). - Foto: PR

Dansk/amerikansk borgmestertræf

Ryan Toussaint, borgmester i den lille, amerikanske by, Solvang, aflagde onsdag Frederiksberg en visit.

Bynavnet ’Solvang’ klinger dansk, og det er der en logisk forklaring på. Solvang blev nemlig i sin tid grundlagt af danske immigranter, der kom til USA for mere end 100 år siden. Den amerikanske by er den dag i dag præget af den danske tilknytning.

På sin lille Frederiksberg-rundtur besøgte borgmester Ryan Toussaint først uddannelsesinstitutionen, Niels Brock, som i en årrække har haft et tæt samarbejde med Solvang. Efter en frokost på Niels Brock gik turen til Frederiksberg Rådhus for at hilse på Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K) og for at høre om det digitale netværk, Smart City.

Det er formand for bolig- og ejendomsudvalget på Frederiksberg, Helle Sjelle (K), som stod for kontakten med Solvangs borgmester. Sjelle udtaler:

»Jeg synes, at det er dejligt, at vores initiativer på Frederiksberg kan inspirere andre byer.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Eleverne får bedre karakterer og ligger for første gang højere end landsgennemsnittet. Men det kniber med trivslen, og det skal der være fokus på, mener børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (i midten).arkivfOTO: Dan Møller

Københavnske elever får bedre karakterer – men de tosprogede drenge halter bagud

Paludan ved ny muslimsk begravelse: Da rustvognen var væk brændte han koranen