Det er ikke et nyt fænomen, at der bliver badet fra Ofelia Plads. Nu skal det være tilladt - dog ikke helt ude på spidsen, som her på billedet.
Det er ikke et nyt fænomen, at der bliver badet fra Ofelia Plads. Nu skal det være tilladt - dog ikke helt ude på spidsen, som her på billedet. - Foto: Martin Sørensen

Plan om badezone ved kyssetrappen: Men hvorfor skal man kunne bade hele natten?

En ny badezone ved Ofelia Plads skal give bedre bademuligheder for de vandglade. En endelig beslutning om placeringen er dog ikke truffet, ligesom pengene til badezonen ikke er afsat. Men planerne er lige nu i offentlig høring.

Artiklen er opdateret. Det fremgik ikke tidligere, at politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget manglede at godkende badezonen.

Vandglade københavnere ynder at springe i havnen fra Ofelia Plads, når temperaturen er noget mere sommerlig, end det er tilfældet på denne tid af året. Men selv om vandet er tillokkende på en varm sommerdag, er det faktisk slet ikke tilladt.

Det skal der laves om på. Kultur- og Fritidsforvaltningen undersøger nu planerne for at placere en badezone ved Kyssetrappen på Ofelia Plads.

Badezoner, som er kendt fra andre steder i havnen, er en såkaldt ’let badefacilitet med åbent for badning året rundt’.

Badezonen, der bliver afgrænset af et banetov, bliver gratis at benytte døgnet rundt alle årets dage.

Uforståeligt

Netop den ubegrænsede åbningstid er kilde til den største bekymring i de høringssvar, der foreløbig er givet på blivhoert.kk.dk, hvor planerne netop er kommet i offentlig høring.

Her er flere glade for udsigten til en badezone, men hvorfor skal man kunne bade hele natten, spørger flere.

»At badning i havnen skal være tilgængelig 24/7 er mig uforståeligt. Det er da kun til gavn for et fåtal ofte berusede personer,« skriver en borger. »Jeg synes godt, at man kan sige, at der kun må bades til klokken 21-22 så man på en eller anden måde forebygger uroligheder som på Islands Brygge,« skriver en anden.

Støtter planerne

På den anden side af havnen støtter Ejerforeningen Krøyers Plads planerne om en ny badezone.

»Jeg håber, at den nye badezone vil være med til at begrænse badning uden om de udpegede badezoner. Dette vil givetvis hjælpe vores ejerforening, som er meget plaget af voldsom støj og affald i sommermånederne ved Krøyers Plads,« skriver Tomasz Goldman på vegne af ejerforeningen, der også mener, at badningen gerne må slutte klokken 22.

Mangler beslutning

Før den permanente badezone bliver en realitet, mangler en endelig beslutning fra Kultur- og Fritidsudvalget.

Politikerne i udvalget har besluttet at afsætte 150.000 kroner til en midlertidig badezone ved Ofelia Plads under sommerens fodbold-EM

Udvalget besluttede i den forbindelse, at Kultur- og Fritidsforvaltningen skal arbejde for, at badezonen genanvendes efter EM 2020 enten ved en permanent placering ved Ofelia Plads eller på en anden placering.

Forvaltningen er derfor i gang med at undersøge muligheden for en permanent badezone for derefter at vende tilbage med en sag, som Kultur- og Fritidsudvalget skal behandle.

Og det er i den forbindelse, at du kan give din mening til kende. Det kan ske frem til 16. marts på blivhoert.kk.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Johnny Lykkegaard og hans hustru Linda skal drive Falkonerpalæet.

Falkoner Allé: Johnny og Linda bliver nye restauratører i Falkonerpalæ

P. Christensen Biler bliver det nye landingssted for Ikea-varer. Arkivfoto

Klik og hent dine Ikea-møbler lokalt