Jens Albinus er en af hovedrollerne i ‘Det Store Stilhæfte’
Jens Albinus er en af hovedrollerne i ‘Det Store Stilhæfte’ - Foto: Martin Sørensen (arkiv)

Det Store Stilehæfte med Jens Albinus og Olaf Johannessen

Jens Albinus og Olaf Johannessen genopliver ungarske Agota Kristofs roman ’Det Store Stilhæfte,’ når de sammen træder op på Husets Teaters scene i slutningen af februar. Stykket handler om to tvillinger, der efter en krig bliver efterladt hos deres ondskabsfulde bedstemor på landet. Drengene må sammen genopbygge deres liv. Deres situation bliver til et levende laboratorium med forsøg på overlevelse. For at kunne håndtere de voksnes inhumane livsverden er de nødt til at glemme alt om kærlighed og solidaritet.

Det Store Stilhæfte handler om noget eksistentielt og er et af Europas væsentligste værker. Kristof selv mistede sit sprog og sit land og måtte finde sig til rette et nyt sted, og det spejler sig i romanen, der handler om at finde et litterært sprog for universelle erfaringer om hjemløshed, eksil og fremmedgørelse efter krigen og delingen af Europa.

Det Store Silthæfte spiller fra 29. februar til 28. marts. Billetter à 150-200 kr./80-130 kr. for unge under 25 år kan købes via teaterbilletter.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der er masser af motion på programmet, når Bevæg dig for livet løber af stablen torsdag 27. februar.

750 seniorer bevæger sig for livet

50 personer måtte evakueres, og to personer blev kørt til Rigshospitalet. Deres tilstand er endnu ukendt.

Brand i lejlighed: 50 personer evakueret