Fra 2016 til og med 2018 er knap en tredjedel af alle tagboliger i København bygget i bydelen. Nørrebro lægger loft til 12 procent af tagboligerne.
Fra 2016 til og med 2018 er knap en tredjedel af alle tagboliger i København bygget i bydelen. Nørrebro lægger loft til 12 procent af tagboligerne. - Foto: PR foto

Taglejligheder skyder op på Nørrebro

Tørrelofterne bliver i højere grad erstattet med taglejligheder på Nørrebro, viser nye tal. Det er dog kun en brøkdel af de københavnske tørrelofter, der indtil videre gennemgår en transformation.

De seneste tre år er der opført 128 nye taglejligheder i ældre ejendomme. Nørrebro overhaler den udvikling, der generelt er i Storkøbenhavn, viser tal fra Danmarks Statistik.

Taglejlighederne opføres typisk i gamle loftsrum eller i pulterkamre, og det er en travl forretning.

»Det er blevet populært at bo oppe under himlen. Det ses jo også tydelig på priserne på penthouse-lejligheder i nybyggeri,« siger Ernst Jan de Place Hansen, seniorforsker og civilingeniør på Statens Byggeforskningsinstitut i en pressemeddelelse.

De forskellige specialister bekræfter travlheden på området. Afdelingsleder i AB Clausen, Burak Demirci, fortæller, at firmaet får 4-5 henvendelser ugentligt på renoveringsprojekter.

AB Clausen skriver, at mange ejendomme i København fra 1850-1950 er fulmurede og godt kan bære en etage mere. Det er samtidig også bygninger, der for tiden står overfor en større renovering af tag for eksempel.

Antallet af tagboliger har endnu ikke nået toppen, for der er stort potentiale rundt omkring i byen. DTU anslog i 2012, at byens tage kan rumme 22.000 boliger mere. Samtidig står vi overfor, at København vil vokse med 100.000 borgere i 2025. Derfor skal der bygges i omegnen af 45.000 boliger, har overborgmester Frank Jensen (S) meldt ud.

I december lempede Teknik- og Miljøudvalget reglerne på området, og det kan sætte en større udvikling i gang.

Det rådgivende ingeniørfirma AB Clausen har skabt en beregner, der kan estimere, hvor meget ejer- og andelsforeninger kan tjene på taget. Så hvis din foreningen vil se, om der gemmer sig guld på loftet, så tjek abclausen.dk/tagboligberegner/

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Højdevangskirken er blevet grøn.

Højdevangskirken er blevet certificeret som grøn kirke

Oplev Ane Cortzen og Jesper Elg til Salon27.

Salon27: Tag til samtalesalon om kunst