Langebro står over for en akut renovering.
Langebro står over for en akut renovering. - Foto: Thomas Vilhelm/Ritzau Scanpix

Langebro har det skidt: Der er behov for akutte reparationer til millioner

Det kan blive dyrt, hvis der ikke bliver foretaget akutte reparationer på Langebro. Derfor skal politikerne finde 36,3 millioner kroner til at reparere den slidte bro allerede i år. I yderste konsekvens kan en helt ny bro komme til at koste 1,3 milliarder kroner.

Langebro er i så dårlig stand, at det er nødvendigt at sætte ind med akutte reparationer. Det afslører et særeftersyn af den 250 meter lange bros tilstand.

Sidste år blev der konstateret alvorlige og hidtil skjulte skader på broen i forbindelse med arbejdet med at etablere et nyt parkeringsanlæg under broen ved Christians Brygge.

På den baggrund gennemførte Teknik- og Miljøforvaltningen i København i efteråret en tilbundsgående undersøgelse af Langebros tilstand sammen med eksterne rådgivere.

Eftersynet har vist, at der er behov for akutte reparationer primært på grund af slid og nedsivende vand.

»På grund af flere års nedsivning af regnvand er dele af betonkonstruktionen i dårlig stand, og andre dele af betonen har taget skade på grund af en konstruktionsfejl helt tilbage fra opførelsen af broen i 1954,« skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Ny bro koster 1,3 mia.kr.

De akutte reparationer er anslået til at koste 36,3 millioner kroner. Og det vil så bare være den første del af et længerevarende renoveringsforløb. Forvaltningen skitserer, at en gennemgribende renovering af primært betonen skal gennemføres i 2021-25 til en forventet pris på godt en kvart milliard kroner. Endelig skal der foretages en opretning af en skæv broklap senest i 2029 – pris: 14,3 millioner kroner.

Alternativ skal der opføres en helt ny bro, hvilket estimeres til at koste 1,3 milliarder kroner.

Teknik- og Miljøudvalget i København skal mandag den 24. februar tage stilling til, om der skal frigives midler til de akutte reparationer på Langebro.

På hverdage kører der dagligt 52.200 biler over Langebro.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Centrum for klimakvarteret er Sankt Kjelds Plads.

Klimakvarter har modtaget pris

20. februar fylder Lise Fredslund 75 år.

Lise Fredslund fylder 75 år