- Foto: Klaus Bo/Ritzau Scanpix

Demonstration foran Christiansborg torsdag: Bevar så det mimrekort

Borgergruppen ’Fingrene væk fra mimrekortet’ arrangerer på torsdag 20. februar demonstration foran Christiansborg klokken 12-15. Der forventes taler af Anne Marie Helger, repræsentanter fra Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og SF samt sang med koret De knækkede blomster af ‘Sangen om mimrekortet’.

Demonstrationen kommer efter, at DSB, Movia og Metroselskabet havde planer om at afskaffe pensionistkortet – også kaldet mimrekortet – til sommer. Men planerne blev skrinlagt i januar efter borgerprotester og politisk pres.

Læs også: Pensionister til kamp på Facebook: Hold nallerne væk fra mimrekortet

Trafikselskaberne ville oprindeligt afskaffe kortet som en del af en landsdækkende harmonisering af rabatter på rejser til pensionister. Harmoniseringen betød imidlertid, at især pensionister i hovedstadsområdet ville få prisstigninger på op til 400 procent på deres rejser.

Demonstrationen torsdag arrangeres, fordi der ikke er en afklaring af, om mimrekortet får lov at bestå eller hvordan rabatter på pensionistrejser fremover skal håndteres.

Arrangøren opfordrer deltagere til at medbringe skilte, bannere og godt humør. ’Fingrene væk fra mimrekortet’ har til gengæld flyers med og 200 skemaer, som man kan udfylde og aflevere inde på Borgen.

Borgergruppen har også igangsat underskriftindsamling på borgerforslag.dk med en appel om, at mimrekortet af pap får lov at bestå. Hvis man ikke er så digital, kan man i stedet støtte borgerforslaget ved at udfylde og underskrive en støtterblanket og sende den som fysisk post til Folketinget. Sådan en blanket bestilles hos Folketingets Oplysning på telefon 3337 3338.

Du kan læse mere på Facebook-gruppen Fingrene væk fra Mimrekortet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Historien om Prince er i fokus, når journalist Niels Fez Pedersen holder foredrag om verdensstjernen.

Gigant og gåde: Foredrag om musiklegenden Prince

Partilederen var ikke selv til stede ved demonstrationen i fredags ved Islamisk Trossamfund.

Hør Rasmus Paludan forklare: Vi har aldrig demonstreret til en begravelse