Politidirektør Anne Tønnes i samtale med en bekymret borger ved arrangementet i Dragør.
Politidirektør Anne Tønnes i samtale med en bekymret borger ved arrangementet i Dragør. - Foto: Københavns Politi.

Politidirektøren om indbrudsbølge: »Vi har en særlig dedikeret fokus på Dragør«

Politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes, fortæller, at politiet arbejder målrettet for at få vendt sidste års indbrudsudvikling i Dragør.

Efter et besøg på Neels Torv i Dragør, hvor borgerne kunne hilse og snakke med politidirektør Anne Tønnes og det lokale nærpoliti, står det klart, at der er størst fokus på indbrudsbølgen, der har ramt byen. Dragør er den kommune i landet, der sidste år havde flest indbrud målt pr. 1.000 husstande.

»Det var rigtig godt at få talt med så mange lokale borgere. Flere spurgte til vores fokus på indbrud, og der kunne vi fortælle dem, at vi har en særlig dedikeret indbrudsgruppe, der efterforsker indbrudssager i politikredsen. Det gælder naturligvis også de indbrud, der har været i Dragør sidste år. Derudover har vi et stor fokus på forebyggelse og det er også derfor, vi holder sådan et arrangement,« siger Anne Tønnes til Amager Bladet.

»Vi ser på landsplan, at antallet af indbrud er faldende, hvilket er rigtig glædeligt. Men desværre er der områder som Dragør, hvor udviklingen sidste år gik imod den tendens. Det har jeg – og hele Københavns Politi – stort fokus på og vi arbejder målrettet for at få vendt sidste års indbrudsudvikling i Dragør,« siger Anne Tønnes.

»Konkret er vores nærpoliti mere til stede i Dragør, især i de mørke timer, hvor vi erfaringsmæssigt ved, at flest indbrud begås. Derudover har vi en dedikeret indbrudsgruppe, som også har særligt fokus på at opklare de indbrud, der var i Dragør sidste år, og så sætter vi blandt andet med arrangementet som det på Neels Torv – fokus på forebyggelse.«

Københavns Politi oplyser, at man sidste år fængslede flere indbrudstyve, herunder også omrejsende, organiserede kriminelle, for flere indbrud i Dragør.

Gode råd til forebyggelse

Politiassistent Lisbeth, der har specialiseret sig i forebyggelse, var med i Dragør for at fortælle om, hvordan man bedst sikrer sit hjem mod indbrud.

Hendes gode råd er blandt andet: 1) Vær en god nabohjælper. Godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve. Hils på dem, du møder, og fortæl naboer, hvis du aner uråd. 2) Tænd lys udenfor og klip hækken. Lys øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne, og forstyrres i sit arbejde. Undgå høje træer, hække og mørke gemmesteder omkring dit hjem. 3) Gør døre og vinduer svære at bryde op. Brug gode solide låse, døre og sikrede vinduer. 4) Ring 1-1-4, hvis du har haft indbrud. Hvis du ser personer med en mistænkelig adfærd i dit nabolag, eller hvis du har haft indbrud, så ring 1-1-4. Dine oplysninger kan være afgørende for vores efterforskning, og selv mindre detaljer kan være vigtige. Ring 1-1-2, hvis indbrudstyven stadig er i hjemmet.

Læs også: Mormor har haft indbrud: Alt er splittet og arvestykker stjålet

Læs også: Indbrudsbølgen i Dragør: 31-årig mand knaldet for villaindbrud

Læs også: Alarmerende tal: Dragør har rekord i flest indbrud

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der er flere arrangementer i Vesterbros kirker i forbindelse med fastelavn.

Folkekirken på Vesterbro er klar med en række arrangementer til fastelavn

Vi må kigge dybt i krystalkuglen efter den næste leder af Kvartershuset. Her er det tidligere leder Susan Hedlund ved huset på Borgbjergsvej.

Kvartershuset i gang med omstrukturering