Olga Jensen, indehaver af Lindevang Dyreklinik, i selskab med borgmester Simon Aggesen (K) i forbindelse med hyldesten for udnævnelsen som Gazelle-virksomhed 2019.
Olga Jensen, indehaver af Lindevang Dyreklinik, i selskab med borgmester Simon Aggesen (K) i forbindelse med hyldesten for udnævnelsen som Gazelle-virksomhed 2019. - Foto: Bo Børresen

Olga flygtede fra Sovjetunionen og stiftede Gazelle-virksomhed på Frederiksberg

På 30 år er Olga Jensen gået fra et liv som sovjetisk flygtning til succesfuld indehaver af Gazelle-virksomheden ‘Lindevang Dyreklinik’.

Da Frederiksberg Kommune med borgmester Simon Aggesen (K) i spidsen tidligere på måneden fejrede de 32 Frederiksberg-virksomheder, som Børsen sidste år udnævnte til Gazelle-virksomheder, var der en sovjetiskfødt dyrlæge blandt de hyldede.

Navnet er Olga Jensen, stifter og indehaver af Lindevang Dyreklinik, Peter Bangs Vej 40.

Olga kom til Danmark fra Sovjetunionen i 1990 som flygtning og alene-mor til to. Hun talte hverken dansk eller engelsk og måtte affinde sig med, at hendes sovjetiske dyrlæge-uddannelse ikke blev anset som gyldig i Danmark.

Olga var dog fast besluttet på, at hun og hendes to døtre skulle blive en integreret del af det danske samfund.

Kontinuerlig vækst

Efter mange år med hårdt arbejde på Landbohøjskolen på Frederiksberg og diverse sprogskoler kunne Olga endelig kalde sig dyrlæge i Danmark. I 2010 gik endnu en drøm i opfyldelse, da hun åbnede sin egen dyrlægeklinik på Frederiksberg.

I dag er Lindevang Dyreklinik en integreret del af nærområdet og en virksomhed i fortsat vækst, hvilket udnævnelsen til Gazelle-virksomheder understreger på bedste vis.

For at kunne kalde sig Gazelle-virksomhed skal virksomheden have haft kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat i løbet af de seneste fire regnskabsår, ligesom virksomheden skal have fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i samme fire-årige periode.

Det er lige præcis, hvad Lindevang Dyreklinik kan bryste sig af. Noget som ikke engang Olga selv havde drømt om, da hun for 30 år siden for første gang satte sine ben i Danmark.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kom til foredrag med teolog Mickey Gjerris 18. februar.

Foredrag: Hvordan skaber vi mod til at handle på klimaforandringerne?

Det første klassebillede fra 1977 er taget i skoleåret, der begyndte i 1976, da eleverne var seks år.

Årgang 1976 fra Kastrupgårdsskolen: De mødes stadig – også til overnatning