Camilla Jørgensen er mentor for en ung kvinde. FOTO: PRIVAT
Camilla Jørgensen er mentor for en ung kvinde. FOTO: PRIVAT

Frivilligt: De hjælper unge på rette vej

Camilla fra Østerbro er mentor for en ung kvinde, der for nylig er flyttet hjemmefra. Det sker i Foreningen Fisken, som hjælper unge i alderen 13-24 år.

Det kan være svært at flytte hjemmefra og få styr på alt det praktiske. For nogen mere end for andre.

Camilla Jørgensen fra Svanemølle-kvarteret på Østerbro har valgt at være mentor for en ung kvinde, der for nylig er kommet ud at stå på egne ben. Camilla er blevet mentor i Foreningen Fisken, hvor unge får frivillig vejledning.

»Det var meget intuitivt. Jeg så et opslag på de sociale medier og tænkte, at det er det her, at jeg skal,« fortæller hun om årsagen til, at hun blev mentor.

Datter af Banks

Hendes far er den kendte B.93’er Palle ”Banks” Jørgensen, der har udgivet sportsbøger – mest fodbold – med unikke statistikker, som mange har stiftet bekendtskab med, og så har han lagt et kolossalt frivilligt arbejde i B.93 gennem årtier.

Camilla Jørgensen har ikke skænket det en tanke før, at det kan have en sammenhæng med hendes egen drivkraft for at gøre noget for andre, men da hun fortæller Østerbro Avis, hvem hendes far er, reflekterer hun over, om hun mon ubevidst har tilegnet sig nogle af de samme dyder.

Hun mødes med den unge kvinde, som hun er mentor for, en eller to timer hver anden uge, og hun hjælper hende blandt andet med at få betalt regninger.

Fra lektier til husleje

Der er omkring 18 mentorer hos Foreningen Fisken, der har hjemme på Vesterbro og i alt 30 frivillige. Projektlederen, som har kontakt til mentorerne, er Casper Jensen, der også er østerbroer og bor på Strandboulevarden.

Han begyndte i universitetspraktik hos Fisken og er blevet på stedet, efter han blev uddannet cand.mag i etnologi.

Foreningen Fisken hjælper unge i alderen 13-24 år, og også børn og unge på Østerbro, blandt andet var foreningen på Kildevældsskolen i slutningen af 2019. De dækker ikke kun København, men i alt 28 kommuner.

De hjælper børn og unge til alt fra lektier i folkeskolen til unge, der er flyttet hjemmefra.

»Vi tror på vigtigheden af relationer, og det er et sted, man skal komme frivilligt. Ingen bliver tvunget herned. Og det er vigtigt for os, at det hele ikke skal handle om problemer, men at de frivillige og de unge også kan tale om vejret eller fodboldkampen i går,« siger Casper Jensen.

Casper Jensen er projektleder for mentorerne. FOTO: THOMAS FREDERIKSEN

Casper Jensen er projektleder for mentorerne. FOTO: THOMAS FREDERIKSEN – Foto: Thomas Frederiksen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Melia fra Amagerbro (til højre) og Nanna fra Østerbro har håndleddene fulde af egen produktion og glæder sig til, at deres bog om perlearmbånd udkommer. »Det bliver helt vildt,« siger Nanna. »Surrealistisk,« siger Melia.

12-årige Melia og 14-årige Nanna udgiver bog om perlearmbånd: »Det bliver helt vildt«

Interessen for at komme på Madskole er stor blandt børn og forældre i København K. Arrangørerne står klar med koncept og materialer, men mangler frivillige hænder.

Sund mad, kost og motion: Madskoler søger frivillige