Rektor for HF & VUC København Syd, Peter Zinckernagel, foran skolens nye adresse fra august på Amager Strandvej. Herfra er der tre minutters gang til Den Blå Planet, Kastrup Lystbådehavn og Kastrup metrostation. - Foto: Hanne Bjørton

HF og VUC flytter til strandvejen til august

Når et nyt skoleår starter til august, er HF & VUC København Syd flyttet til Amager Strandvej 390, som hele øen kan komme let til med metro og bus. Eleverne får stor indflydelse på, hvordan lokalerne i det nye hovedkvarter kommer til at se ud.

Efter 34 år i den gamle Tårnby Skole på Sneserevej åbner HF & VUC København Syd til august i nyrenoverede lokaler på adressen Amager Strandvej 390, hvor Ikea hidtil har haft kontor.

Møbelgiganten er i gang med at pakke sine flyttekasser, da vi ankommer sammen med HF & VUC Københavns Syds rektor Peter Zinckernagel.

Han har fået overdraget nøglerne og kan lukke os indenfor i de højloftede lokaler på to etager i bygningen Amager Strand.

»Det har været vigtigt, at vi fandt et sted, hvor det er nemt for eleverne at komme i skole. Vi har Kastrup metrostation tæt på, og så holder både 5C, 31, 34, 35 og 36 lige uden for skolen, så både København og hele Amager kan let komme hertil. De fleste af vores elever får halveret deres rejsetid, når vi flytter,« fortæller rektor.

Vand og lufthavn tæt på

Miljøet omkring skolen har også været vigtigt, da der skulle findes en ny adresse.

»Vi ligger jo lige ved havnen, så vi håber at kunne udnytte alt det vand. Her ligger kajakklub, kajakskole, roklub, sejlklub, Den Blå Planet og et naturværksted. Og så er Amager rigtig meget lufthavn. Det tager 10 minutter at gå fra lufthavnen og herhen. Vi håber, at eleverne kan udnytte lufthavnens nærhed og der få job eller praktikophold,« siger Peter Zinckernagel.

Efter vinterferien skal alle elever medvirke til at indrette forskellige områder i skolens lokaler.

»Så samtlige elever får mulighed for at sige, hvordan de drømmer om, at skolen skal være. Skolens slogan er ’Bland dig’, og vi vil gerne være med til at skabe aktive, kompetente medborgere. For når man oplever at blive taget alvorligt, så får man respekt for sig selv og andre, og så kan man begynde at arbejde med sig selv,« fortæller Peter Zinckernagel, der også sammen med den øvrige skoleledelse jævnligt holder åbne dialogmøder med eleverne om, hvordan skolen kan blive bedre.

Skolen får omkring 3.000 kvadratmeter på den nye adresse.

»Det er cirka samme størrelse som på Sneserevej. Men på den gamle skole er omkring en tredjedel af arealet gange – på Amager Strandvej er der næsten ingen, så det bliver meget større del vi kan bruge til at lave en god skole.«

Øverst kan du se en video, hvor Peter Zinckernagel viser lidt rundt indenfor og fortæller mere.

Om HF & VUC København Syd

  • HF & VUC København Syd har både afdelinger på Amager og i Hvidovre. Til august flytter Amager-afdelingen fra Sneserevej til Amager Strandvej 390 i nyrenoverede lokaler.

  • Skolen har cirka 1.000 elever. Omkring 200 er fuldtidselever, mens resten læser enkeltfag. Elever, der læser en 2-årig HF, er i gennemsnit et par og tyve år, mens gennemsnittet for enkeltfagselever er cirka 30 år.

  • De fleste elever er fra Amager, men der er elever fra hele Københavnsområdet. Hvert semester har skolen cirka 50 elever fra Malmø – typisk danskere, der har bopæl i Malmø.

  • Læs mere om skolens uddannelser på kbhsyd.dk

HF og VUC flytter til strandvejen til august

Kom med indenfor, når Rektor Peter Zinckernagel her på videoen viser lidt rundt i HF & VUC København Syds kommende nye lokaler på Amager Strandvej

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Skræddernes fællesværksted på 5. sal i forsamlingsbygningen i arbejdermuseets bygninger.

Bliv skrædder i vinterferien – næsten

Brandfolk ankommer til branden i kolonihavehuset.

Kraftig røg efter ildebrand i kolonihavehus