Ida viser lidt af sortimentet på hylder og vægge.
Ida viser lidt af sortimentet på hylder og vægge. - Foto: Jacob Schneider.

De grønneste hilsner fra Tyrolsgade

»De grønneste hilsner fra Ida.«

Autosignaturen fra Ida Leerbæk, som netop har åbnet butik på Tyrolsgade 7, siger det meste: Her handler det om planter, natur og design.

Ida er nemlig designeren bag butikken, hvor det vrimler med planteinteresserede kunder. Hun designer selv plante-interiør og har et nøje udvalgt sortiment af stiklinger, store planter, potter, krukker, vaser og planteophæng. Alt design i butikken er produceret i Danmark, og i samme omgang har alle designs en bæredygtig tankegang. Men det er plante-designprodukterne, der blinker fra hylderne fremfor planterne. Blandt andet den smarte plantewire, der kan bruges som ophæng eller holder til snart sagt alle plantekrukker.

»Jeg har alle mulige idéer til, hvordan man kan få planter til at hænge eller stå, så der er hele tiden nye produkter på vej. Jo mere, jeg er omgivet af planter, jo gladere bliver jeg. Og når man ser folk, der har succes med en plante, så er der noget dejligt over det. Der er ligesom ikke noget negativt, når det handler om planter,« siger iværksætteren og fortsætter:

»Det her lokale var lige sådan et sted, jeg havde brug for. Jeg har så også taget andres produkter ind, så udvalget er større. Men alt har noget med planter at gøre: Vaser, potter eller de her billeder med planter,« siger hun og peger på et par farvestrålende værker på væggen:

»De er lavet med plantefarve. Naturmaling, som jeg også laver kurser i. Man koger bær og planter og står der og føler sig lidt hekseagtig,« griner Ida Leerbæk.

Events og samarbejde

Butikken skal også være rum for events, hvor der både vil blive holdt foredrag og workshops med plante- og bæredygtighedstema, fortæller Ida, som sluttede sin uddannelse på designskolen med at læse entrepreneurship – butikken er det første synlige bevis på det.

»Det var sådan en fin løkke at binde på min uddannelse at starte en virksomhed, som har noget med design at gøre. Jeg har også andre opstartsvirksomheder repræsenteret, som også holder til på Amager, blandt andet ’I tråd med verden’, som giver kvinder, der ikke har været på arbejdsmarkedet, en blød start. Jeg har boet på Amager i mange år og har kolonihave herude, og det er bare et perfekt sted til min butik.«

Leerbaek, Tyrolsgade 7

Åbent onsdag til fredag klokken 12.00-17.30, lørdag 10.00-14.00 – eller når Ida sidder her.

Designeren bag disken.

Designeren bag disken. – Foto: Jacob Schneider

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Billedtekst. FOTO: NAVN

Postkort fra … grænselandet

ODK Rope Skipping Teams bronzemedaljevindere. Fra venstre er det Thilde Palmqvist, Marie Varming og Anna Müller.

ODK-trio sjippede sig til SM-bronze