Klubben arrangerer blandt andet udflugter, så børnene kan få større kendskab til deres lokalområde.
Klubben arrangerer blandt andet udflugter, så børnene kan få større kendskab til deres lokalområde. - Foto: Eno Krogh/Dansk Flygtningehjælp

Frivillige hjælper flygtningebørn

Ny klub i Kastrup hjælper flygtningebørn med dansk sprog og kultur.

En gruppe frivillige har i samarbejde med Tårnby kommune og dansk flygtningehjælp startet en klub, hvor flygtningebørn lærer om livet i Danmark.

Hver tirsdag, klokken 13.30 til 15.30 mødes flere frivillige fra Kastrup og omegn med flygtningebørn på 6-10 år i en klub på Saltværksvej 69 i Kastrup. Klubben har været så stor en succes, at der snart vil blive åbnet en ny klub for piger på 10-16 år.

Formålet er at træne børnenes danske sprog og viden om dansk kultur og sociale normer, gennem sjove lege og aktiviteter, arrangeret af klubben.

Det er gennem et samarbejde med Tårnby kommune, at klubben i Kastrup er blevet til. Noomi Mortensen er skolekonsulent i Tårnby kommune, og hun mener, at klubben vil styrke integrationen af flygtningebørnene.

Klubben i Kastrup er en del af Dansk flygtningehjælps leg- og læringsklubber for flygtningebørn, og siden første klub åbnede har over 350 flygtningebørn fået gode og lærerige oplevelser takket være de frivillige.

Lisbeth Sørensen, en af de frivillige, vil klart anbefale andre at melde sig som frivillig, da hun synes det er sjovt og meningsfuldt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Fotoudstilling af Jerry Bergman, Marian Hirschorn, Stefan Wurzel, flygtninge fra 1969.

Fotoudstilling: 50 år i Danmark

Anti-Porno, Copenhagen Asian Film Festival.

Festival sætter asiastiske film på lærredet