Den røde kuffert fra ’Olsen-bandens sidste bedrifter’ fra 1979 med hovedpersonernes underskrifter.
Den røde kuffert fra ’Olsen-bandens sidste bedrifter’ fra 1979 med hovedpersonernes underskrifter. - Foto: Benedicte Lorenzen

En gammel ost, en rød kuffert og en rulle lokumspapir: Tre skidegode anekdoter fra Olsen-banden

Husker det den ildelugtende ost, der jagede Bøffen ud fra sin post? Olsen-bandens univers gemmer på et væld af gode historier. Her er tre af dem.

Den originale filmost fra ’Olsen-bandens flugt over plankeværket fra 1981.

Den originale filmost fra ’Olsen-bandens flugt over plankeværket fra 1981. – Foto: Benedicte Lorenzen

Mød gamle Oles kendte oldefar

Godt forseglet i sin osteklokke kan man nu bese den ost, der i filmen ’Olsen-bandens flugt over plankeværket’ fra 1981, fik jaget Bøffen væk fra sin post med sin fæle stank. Nicklas Smedegaard Pedersen fra Nordisk Film fortæller her, hvordan den originale ost endte i udstillingen om Olsen-banden:

»Vi fik den fra en kvinde, som en dag kom ind i et osteri, hvor den var udstillet med et skilt på, hvor der stod, at den havde været med i Olsen-banden. Hendes mand var kæmpestor Olsen-banden-fan, så den måtte hun bare have til hans 50 års fødselsdag. Siden har den stået hjemme hos dem, indtil vi fik den forærende. Vi taler altså om en rigtig levende ost fra 1981, som jeg fik pænt pakket ind i pose. Jeg måtte så pakke den ud, og det stank i to uger på vores kontor.«

Den røde kuffert fra ’Olsen-bandens sidste bedrifter’ fra 1979 med hovedpersonernes underskrifter.

Den røde kuffert fra ’Olsen-bandens sidste bedrifter’ fra 1979 med hovedpersonernes underskrifter. – Foto: Benedicte Lorenzen

Hvad gemmer den røde kuffert mon?

Pludselig en dag blev en af de kendte røde pengekufferter fra filmene om Olsen-banden sat til salg, og det endda med signeringer fra Morten Grunwald, Poul Bundgaard og Ove Sprogøe. Her kommer historien om kufferten:

»Sælgeren fortalte, at hun og hendes far var med til premieren på Olsen-bandens sidste bedrifter i 1974, og her havde man lavet en konkurrence, hvor den der sad på plads nummer 1000, vandt den røde kuffert fra filmen med signatur fra Egon, Benny og Kjeld. Faktisk havde sælgeren fået plads nummer 1000 uden at vide, hvad det betød, men så bad hendes far om pladsen, for den var yderst, og han skulle kunne komme ud og tisse. Derfor var det faren, der blev kaldt op på scenen,« siger Nicklas Smedegaard Pedersen.

Flere af Hennings Bahs originale tegninger fra Olsen-banden kan opleves på udstillingen.

Flere af Hennings Bahs originale tegninger fra Olsen-banden kan opleves på udstillingen. – Foto: Benedicte Lorenzen

Idéerne blev til på lokumspapir‘

Olsen-banden blev jo som bekendt skabt af Erik Balling og Henning Bahs, og at sidstnævnte var en kreativ mand vidner et væld af udstillede tegninger fra hans hånd om. Nicklas Smedegaard Pedersen fra Nordisk Film fortæller:

»Vi har også fundet en masse skitser og tegninger, som Henning Bahs har lavet i forbindelse med Olsen-banden. Henning Bahs var sådan en type, der fik mange gode idéer og på de mærkeligste tidspunkter. Faktisk ofte når han var på toilettet. Så tog han tit en lokumsrulle og skrev det ned der, mens han sad på tønden. Efterfølgende gik han så ind og lavede det ved skrivebordet. Der skulle eftersigende have ligget en ordentlig stak med noter på hans toilet, der var spækket med idéer, han har fået.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
»Vi er en klub med plads til alle - både bredden og elitespillerne. Vi har en masse frivillige, og vi er gode til at lave sociale arrangementer for vores ungdomsspillere,« lyder det fra formanden, Pernille Hvass.

Jubel i bordtennisklubben: Vi har fået en sponsoraftale, der batter

Hvad gør en passager, når Metroen pludselig står stille? En mandlig passager tog sagen i egen hånd og valgte at transportere sig videre med en delebil.

Forsinket metro fik mand til at tage delebil: Metroen nægtede at betale – nu bliver de tvunget