Connie foran Herolds Varehus på Øresundsvej.
Connie foran Herolds Varehus på Øresundsvej. - Foto: Arkivfoto Anders Bentzon

Amagerklassikeren Herolds Varehus overvejer at lukke helt: »Folk kommer kun for at kigge«

På et skilt på døren hos Amager-klassikeren Herolds Varehus står der ‘Lukket’. Indehaveren Connie er ved at flytte sit lager og overvejer at lukke helt, fordi butikken mest bliver brugt som museum. »Jeg har mange besøgende, men ikke nogen kunder,« siger hun til Amager Bladet.

OPDATERET 7. FEBRUAR KL. 13.42: Indehaveren af Herolds Varehus oplyser i dag fredag, at hun p.t. holder butikken lukket og henviser kunder til webbutikken.

I 1923 flyttede Henry og Mary Herold deres finurlige lille butik Herolds Varehus til Øresundsvej. Her har man siden kunnet få pynt til højtiderne, spøg og skæmt-varer, hønseringe, falske tænder og moustacher, ting fra svundne tider og meget, meget mere.

Men det er ikke sikkert, at butikken kommer til at fejre sit 100 års jubilæum på adressen. Indehaveren Connie, der er fjerde generation i familievirksomheden, overvejer kraftigt at lukke butikken, fordi den mere bliver benyttet som museum end som butik.

»Jeg har mange besøgende, men ikke nogen kunder. Der er 20-30 stykker, der har skrevet til mig og spurgt, om jeg holder åbent i næste uge. »Mangler I da noget,« spørger jeg så, men det gør de ikke – de vil bare komme og kigge,« fortæller Connie.

Hun bor selv i Odsherred og kører hjemmefra ved femtiden om morgenen for at slippe for myldretidstrafikken.

»Så kan jeg sidde og ordne ordrer på webbutikken, inden varehuset åbner. Og så kører jeg hjem igen efter halv seks om aftenen. Så det er nogle lange dage,« fortæller hun.

Kun 100 kroner i kassen

Faktisk er det i længere tid mere eller mindre webbutikken, der har holdt den fysiske butik kørende.

»Mange dage ligger der kun 100 kroner i kassen, selv om jeg har været her mange timer. Mit julesalg i år var kun det halve af, hvad det plejer, og nytårssalget gav 300 kroner. Og da vi fyldte 95 år, solgte jeg for under 20 kroner. Det er jo ikke meget – og ejendomsskatten stiger også hele tiden,« fortæller Connie.

Det er flere forskellige forhold, der har gjort det sværere for den lille butik, fortæller hun.

»De lokale støtter ikke mere, og det er især blevet svært, efter parkeringspladserne forsvandt på Øresundsvej, og så åbnede Tiger-butikken, så det er det ene med det andet. Folk kan sagtens gå rundt i butikken i en halv time – tre kvarter, men de går bare og glor, de køber ingenting. Der er også nogle, der er sure over, at det gamle hus kan få lov at stå her.«

Connie er ved at flytte sit lager, hun holder pt butikken lukket og har endnu ikke besluttet, om hun drejer nøglen helt om for den:

»Nu må vi se, hvad revisoren siger. Jeg regner med at høre fra ham til april,« siger Connie.

Kunder henvises til webbutikken på heroldsvarehus.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Pindsvinet blev reddet ud af lejligheden og skal nu undersøges for brand- og røgskader af en dyrlæge. Mens man ventede på dyrlægen, gav brandfolkene pindsvinet ilt.

Overraskende fund: Pindsvin reddet ud af røgfyldt lejlighed

Alle billeder er taget 22. januar 2020.13

Se billedserie: Frederiksberg Hospital badet i solskin