Fritidssejlere kan ikke smutte fra Københavns Havn gennem Lynetteløbet, der bliver sløjfet, når Lynetteholmen er spunset færdig.
Fritidssejlere kan ikke smutte fra Københavns Havn gennem Lynetteløbet, der bliver sløjfet, når Lynetteholmen er spunset færdig. - Foto: René Mølskov (arkiv).

Katastrofalt for fritidssejlere: Sejlads gennem Lynetteløbet bliver sløjfet

Fritidssejlernes ind- og udsejling fra Københavns Havn gennem Lynetteløbet står til at blive sløjftet, når Lynetteholmen er spunset færdig om nogle år. Friluftsrådet i København kalder det »katastrofalt«.

Når Lynetteholmen – den nye kunstige ø mellem Refshaleøen og Nordhavn – er spunset færdig om nogle år skal alle – små som store fartøjer ind og ud af Københavns Havn, deles om Kronløbet, hvis By & Havns planer for Lynetteholmens fysiske udformning holder vand.

»At By & Havn i ramme alvor planlægger at alle sejlende, fra kanoer, kajakker og fritidssejlere til krydstogtsskibe, skal ind og ud af Københavns havn via kun et smalt, tragtformet Kronløb må bero på en fejltagelse ved tegnebrættet og et udtryk for mangel på indsigt i og viden om søsportens omfang og færden på vandet ind og ud af Københavns havn og på Øresund,« skriver Friluftsrådet København i en pressemeddelelse, og anser det for katastrofalt, hvis de ‘bløde’ trafikanter på vandet ikke forsat får mulighed for at blive separeret fra den tunge trafik, som det i dag er muligt via Lynetteløbet.

Friluftsrådet udtaler videre:

»At Lynetteholmen bl.a. har til formål at danne en del af en stormflodsbarrierer mod Øresund, som det bl.a. argumenteres med, behøver ikke betyde, at der ikke kan opretholdes et alternativ til Lynetteløbet, f.eks. i form af en dæmning og sluseport som kendes flere steder i Europa, hvor stormflodssikring er en aktuel nødvendighed og udviklet til en teknisk kunstart. Når først spunsen er hamret ned i havbunden og ulykker med vædringer hænder, er det for sent at reagere.«

Friluftsrådet København opfordrer Københavns Borgerrepræsentation samt By & Havn til at sikre et brugbart og sikkert alternativ til Lynetteløbet i den fremtidige fysiske planlægning og udvikling af området.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ministeren fik sig en sluddermed nogle af drengene fra Nørrebro United, da der mandag var træning.

Minister: Flere skal være medlem af en idrætsforening

Trinitatis Kirkeplads mellem Købmagergade og Pilestræde er nu fredet.

Trinitatis Kirkeplads bliver fredet: »Fortiden trækkes ind i samtiden«