Ingrid Jepsersen var en kvinde, der var forrest i kampen for demokrati og åndsfrihed,
Ingrid Jepsersen var en kvinde, der var forrest i kampen for demokrati og åndsfrihed, - Foto: Ingrid Jespersens Gymnasieskole

Ingrid Jespersen – nu som musical

I efteråret fyldte Ingrid Jespersens Gymnasieskoles i Nordre Frihavnsgade 125 år, og hvad er mere passende end, at skolens årlige musical sætter fokus på grundlæggeren Ingrid Jespersen i dette skoleår?

»Ingrid – The Musical« har spillet siden i mandags og spiller i morgen på skolen klokken 15 for sidste gang.

Manuskriptet er forfattet af en af skolens dramatiklærere, Anne Müller, som fortæller i en pressemeddelelse:

“​I dette jubilæumsskoleår, hvor Ingrid Jespersens Gymnasieskole fylder 125 år, er det os en stor glæde at byde velkommen til musicalen “Ingrid – The Musical”. Der er en dobbelthed i titlen, da vores kælenavn for skolen er ”Ingrid” – og derved dækker titlen både skolens tilblivelseshistorie og Ingrid Jespersens levnedsforløb.”

​Hun fortsætter: ​

“Fortællingen om Ingrid Jespersen er i vores forestilling sat i relief af et sang-univers, der komplimenterer og kontrasterer historien om en stærk kvinde, der grundlagde sin skole på principperne om demokrati, åndsfrihed og tolerance.”

Musicaleb skildrer således, hvad Ingrid Jespersen var oppe imod af fordomme og forhindringer i sit liv og virke som skoleleder af en pigeskole i slutningen af det 19. århundrede. Skolens Rytmiske Linje-band leverer musikken til stykket, og samtidig er alt fra kostumerne til scenografien fabrikeret af skolens elever, som har lagt mange timer og meget arbejde i at få forestillingen stablet på benene.

Fillipa Ussing fra 2.g, som spiller hovedrollen som Ingrid Jespersen, fremhæver den historiske kontekst og relevans i forhold til den nutidige debat: ​

“Man skal se stykket, fordi vi har gjort os umage, og fordi kvindekampen stadig er relevant i dag.”.

​Billetter kan købes på ​www.billetto.dk

Læs mere om Ingrid Jespersens Gymnasieskoles 125 års jubilæum i denne artikel fra i fjor.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kinesiske børn

Klumme: Made in China

Indgangen til vores nye domicil på Amager.

Mød din lokalavis på det gamle redaktørkontor i morgen