Der er sat penge af til cykelsti på Indiakaj, men indtil videre indfries det ikke.
Der er sat penge af til cykelsti på Indiakaj, men indtil videre indfries det ikke. - Foto: Michael Paldan

Vejprojekter rykkes frem

I slutningen af 2018 og begyndelsen af 2019 måtte Københavns Kommune udsætte en lang række projekter, de havde sat penge af til.

Ikke fordi de ikke havde pengene, men fordi de ikke måtte bruge for mange som følge af regeringens anlægsloft, som skal være med til at forhindre, at den danske økonomi bliver rødglødende.

Tunnel ved Østerport

Nu er der lettet på anlægsloftet, og nogle af projekterne, som der for længe siden er bevilliget penge til, kan nu gå i gang alligevel.

»Det er glædeligt, at vi har fået mulighed for at fremrykke nogle af de projekter, som vi i budgetaftalerne har fundet penge til. Blandt andet er jeg glad for, at vi nu kan gå videre med genopretningen af Norgesmindevej, og at vi kan få færdiggjort renoveringen af gangtunnelerne under Oslo Plads tidligere end planlagt,« lyder det fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse. Hun fortsætter:

»Desværre må andre projekter fortsat være i bero, fordi regeringens anlægsloft sætter en stopper for de projekter, som skal gøre København til en bedre by at leve i.«

Cykelstien på Strandboulevarden bliver udført henholdsvis i år og til næste år for den nordlige og sydlige del.

Borgere og turister

Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf glæder sig over, at flere projekter bliver fremrykket.

Han ærgrer sig dog særligt over, at der endnu ikke er en plan for cykelsti på Indiakaj.

Noget som kom med i budgetforliget i efteråret 2017 og skulle være gået i gang fra 2018 til nu.

Nu står det som et projekt i fortsat bero.

»Det er et område, hvor der kører store turistbusser til og fra. Der er brug for en cykelsti både for børn og voksne, og for både borgere og turister. Hvor lang tid skal de vente endnu?« spørger Allan Marouf retorisk.

Blandt er øvrige projekter der er sat i bero, er genopretning af flere veje, blandt andet Østerbrogade. Og så det ærgrer Allan Marouf, som ser det som stærkt tiltrængt og håber, at der snart kommer en tidsplan.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Formand for Dragør Turistråd, Axel Bendtsen, erkender, at for nogle borgere kan turismen blive for meget med uro, støj, affald og trafik.

Dragør føler sig overrumplet af masseturisme, men der kommer ikke hegn rundt

Gåtur med Gigtforeningen.

Gigtforeningen: Vil du være med i en lokalgruppe?