Sydhavnens Folkemøde blev fredag hædret med Arkitektforeningens initiativpris ‘Lille Arne’
Sydhavnens Folkemøde blev fredag hædret med Arkitektforeningens initiativpris ‘Lille Arne’ - Foto: Benedicte Lorenzen (Arkiv)

Sydhavnens Folkemøde vinder initiativprisen ‘Lille Arne’: »Det viser, at arkitektur ikke bare handler om at bygge«

Arkitektforeningen København uddeler hvert år priserne ‘Store Arne’ og ‘Lille Arne’, og sidstnævnte gik i år til Sydhavnens Folkemøde for at skabe fællesskab i byudviklingen.

Der var lokal hæder i vente, da Arkitektforeningen København fredag uddelte deres to årlige priser ‘Store Arne’ og ‘Lille Arne’. Mens hovedprisen gik til klimatilpasningsprojektet Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen på Østerbro, valgte Arkitektforeningen nemlig at uddele deres initiativpris ‘Lille Arne’ til Sydhavnens Folkemøde. Projektet roses blandt andet for at skabe håb for en mere demokratisk struktur for byudvikling i fremtiden. Det skriver Arkitektforeningen

Om sit valg af det frivilligt drevne initiativ, forklarer juryen, at Sydhavnens Folkemøde viser, at arkitektur ikke kun handler om at bygge, men i lige så høj grad er noget, som mennesker lever i og udvikler i fællesskab. Ligesom man mener, projektet netop har formået at samle arkitekter, planlæggere, akademikere, kunstnere, politikere, myndigheder, journalister, aktivister og ikke mindst lokale købmænd og beboere til en folkefest fyldt med debatter, samtaler og uformelle møder på tværs.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Måske skal københavnerne se verdensmester Mads Pedersen på de københavnske veje næste år.

Her er tour-ruten: Glæd dig til 13 intense kilometer på to hjul

Touren kommer blandt andet til at køre over Dronning Louises Bro.

Frank Jensen: Sådan fik vi touren til København