Pas dit rat: Politiet fangede tre mobilbrugende bilister på en enkelt time i Folehaven

Alt for mange billister tjekker mobilen, når de kører bil, og det er en virkelig dårlig idé. Blot få sekunders uopmærksomhed kan nemlig betyde alvorlige ulykker. Derfor sætter Københavns Politi i denne uge fokus på opmærksomhed i trafikken.

Selv om tre bilister måske ikke lyder af meget på en enkelt time, så er det tre for mange, når det drejer sig om de tre bilister, motorcykelbetjentene fra Københavns Politi i går standsede i Folehaven, fordi de tjekkede mobilen, mens de kørte.

Uopmærksomhed i trafikken spiller ind i hver tredje dødsulykke på danske veje, og tallene taler deres tydelige sprog: Hvis du eksempelvis får presset speederen op på 80 kilometer i timen, og samtidig lader øjnene hvile på mobilen i blot fire sekunder, ja så svarer det til, at du kører 89 meter i blinde.

Eksemplet burde i sig selv være grund nok til at holde fingrene fra mobilen og opmærksomheden på trafikken, men det er desværre ikke tilfældet, og derfor sætter Københavns Politi i denne uge fokus på uopmærksomme trafikanter. Det er nemlig ikke blot bilisterne, der ikke må bruge mobilen i trafikken, også cyklister skal holde fokus på cykelturen.

Hvis man alligevel trodser færdselsloven og benytter håndholdt digitalt udstyr under kørsel, bliver det en dyr omgang. For bilisterne koster det et klip i kortet, en bøde på 1.500 kroner og yderligere 500 kroner til Offerfonden. For cyklisterne koster det en bøde på 1.000 kroner, hvis man bruger en håndholdt mobil, mens man cykler.

Tre bilister i Folehaven inkasserede i går et klip i kortet og en bøde på 1.500 kroner for at bruge mobilen under kørsel. Københavns Politi sætter i denne uge fokus på opmærksomhed i trafikken.
Tre bilister i Folehaven inkasserede i går et klip i kortet og en bøde på 1.500 kroner for at bruge mobilen under kørsel. Københavns Politi sætter i denne uge fokus på opmærksomhed i trafikken. – Foto: Københavns Politi

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Indbrudstyve er konstant på farten i Dragør.

Indbrudsbølgen i Dragør: 31-årig mand knaldet for villaindbrud

Måske skal københavnerne se verdensmester Mads Pedersen på de københavnske veje næste år.

Her er tour-ruten: Glæd dig til 13 intense kilometer på to hjul