Indbrudstyve er konstant på farten i Dragør.
Indbrudstyve er konstant på farten i Dragør. - Foto: Michael Paldan (arkiv.

Indbrudsbølgen i Dragør: 31-årig mand knaldet for villaindbrud

Politiet har anholdt en 31-årig mand for et villaindbrud i Dragør i juni 2019. Anholdelsen sker i forlængelse af tal fra Danmarks Statistik, der viser, at antallet af indbrud pr. hustand i Dragør er dobbelt så højt som i resten af landet.

Indbrudsstatistikken går den forkerte vej i Dragør, viser tal fra Danmarks Statistik. Som tidligere beskrevet i Amager Bladet er antallet af indbrud pr. husstand i Dragør dobbelt så højt som i resten af landet. Københavns Politi oplyser, at der er stor fokus på udviklingen i forhold til efterforskning og forebyggelse. Og søndag lykkedes det politiet at anholde en 31-årig udenlandsk mand, som er sigtet for at have begået et indbrud i en Dragør-villa i 2019.

Manden efterlod sig DNA-spor ved indbruddet og derfor blev han efterfølgende efterlyst. Det var han, indtil i søndags, hvor han blev anholdt. Han blev mandag formiddag fremstillet i dommervagten og er nu varetægtsfængslet i 10 dage.

Mød nærpolitiet ved Irma

Københavns Politi oplyser, at der i forhold til den forebyggende indsats holdes et arrangement lørdag 8. februar klokken 11.00-13.00 foran på Neels Torv foran Irma. Her vil nærpolitet være til stede og give råd til borgerne om, hvordan de kan gøre deres bolig mindre attraktiv for indbrudstyve.

I 2019 blev der anmeldt 159 indbrud i Dragør svarende til 24,7 indbrud pr. 1.000 husstande. I 2018 blev der anmeldt 94 indbrud, hvilket svarer til 15,7 indbrud pr. 1.000 husstande. Til sammenligning ligger indbrudstallet pr, 1.000 husstande i 2019 på 9,1 på landsplan.

Læs også: Alarmerende tal: Dragør har rekord for flest indbrud

Læs også: Mormor har haft indbrud: Alt er splittet og arvestykker stjålet

Læs også: Pas på derude: Indbrudstyve gik amok i weekenden

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Bente Svalgaard og Anita Møller-Pedersen er frivillige i Røde Kors-butikken på Valby Langgade, som sidste år satte omsætningsrekord, da de nåede en million kroner 23. december.

Genbrugssalget når nye højder på Valby Langgade

Tre bilister i Folehaven inkasserede i går et klip i kortet og en bøde på 1.500 kroner for at bruge mobilen under kørsel. Københavns Politi sætter i denne uge fokus på opmærksomhed i trafikken.4

Pas dit rat: Politiet fangede tre mobilbrugende bilister på en enkelt time i Folehaven