Chief 1 fyrer den af på Amager Bios søster-spillested Beta 27. marts.
Chief 1 fyrer den af på Amager Bios søster-spillested Beta 27. marts. - Foto: Jacob Schneider

Chief 1, 50 år og nærmest lalleglad: Nægtede at blive en bitter mand, der bander af fjernsynet

Chief 1, alias Lars Pedersen, runder et blødt hjørne med et nyt liv som soloartist. Den kommende turné bringer ham til Beta på Øresundsvej 27. marts.

Lars Pedersen, bedre kendt som Chief 1 og medlem af hiphop-pionererne Rockers By Choice, fylder 50 år i denne måned. Samtidig kaster sig sig ud i en soloturné, som markerer et nyt skridt i karrieren for den storhittende producer, der har haft navne som L.I.G.A, Outlandish, Johnny Madsen, Love Shop, Sanne Salomonsen, Kim Larsen, Gnags, Anne Linnet og Nik & Jay gennem mixerpulten.

Vi møder ham på spillestedet Beta, hvor Rockers By Choice holdt afterparty efter en af tre udsolgte koncerter i Amager Bio op til jul.

»Det kunne vi ikke have gjort for ti år siden. Der havde de fleste af vores fans i 30’erne jo travlt med at etablere sig, finde hus og skifte bleer. Nu vil de ud og være lidt unge igen. Der er jo egentlig ikke noget, der har ændret sig for os, men det handler om timing.«

Minder fra Musiktorvet

Området bringer hurtigt minder frem hos Lars, som har boet nogle år i »Amagers ambassade i Vanløse,« som han kalder det.

»Herinde ved siden af ved børnehaven, der var en aften, hvor mig og en flok breakdancere hoppede ind med en ghettoblaster. Ja, nu hvor vi er her, vil jeg faktisk gerne lige sige undskyld og rense mig lidt. Hver eneste gang, jeg kommer tilbage til Amager, så kommer jeg i tanke om ting, jeg egentlig burde få syndsforladelse for. Jeg burde på et tidspunkt lægge alle kortene på bordet: ’Undskyld til Brugsen på Ugandavej og undskyld til…

Jeg kan godt huske, da de lavede Musiktorvet her. Jeg var herude med et færøsk punkband, jeg producerede. Og der gik det op for mig, at Amager faktisk har ændret sig en smule, for der var sgu’ nogen oppe i vinduerne, som sagde at vi spillede for højt. Og de drenge fra Færøerne stod og sagde ’altså Chief, du sagde da, at Amager er super cool…’,« griner Chief 1.

Middelvej nej tak

Lars indspillede forrige sommer albummet »Slip«, som handler om midtvejskrise, depression og vejen ud af den.

»Den har jeg svært ved at høre i dag. Den plade var en terapi for mig selv, så nu, hvor jeg står udenfor det mørke… Ok, det gør man jo aldrig helt som menneske, men når man er kommet til den her accept af, at nu går det ok igen, man skulle ikke blive derinde, så kan det godt være hårdt at gå tilbage. Vi mennesker er jo gode til at lukke af, når det gør for ondt.

Alt det musik, jeg har lavet, er en slags testamente for en periode af mit liv: Dét der, det var dengang på Amager Landevej, hvor jeg gik på Fidusen fire gange om ugen og så videre. Men »Slip« står for den første gang, hvor jeg seriøst ramte muren, og nu skal jeg videre. Jeg elsker at spille numrene, når jeg er ude, men at høre den, nej tak.

Det er vigtigt med sådan et synstjek midt i livet. For alle dem, der ikke får gjort det, er dem, der ender som bitre mennesker og bander af fjernsynet hver aften, fordi der er nogle ting, de ikke har fået udlevet. Bliver jaloux og irriterede, hver gang de ser et smilende menneske. Og der var jeg selv på vej hen.

Nu er jeg der, hvor jeg nægter at have en middel-følelse af ting. Det skal enten være en lorte-følelse eller en fantastisk følelse. Leverpostej er lige meget. Der for to år siden var jeg en kort periode på lykkepiller. Det er vigtigt at sige, at det kan være vejen for en masse mennesker, men for mig blev det hele bare middel. Og så var det sgu’ bare lige meget,« fortæller Lars med et fast håndtegn.

»En god forårsfølelse«

De to nyeste singler ’Alt er godt’ sammen med Thomas Buttenschøn og senest ’Tosser’ har fået fornemme modtagelser, ligesom Lars’ medvirken i TV2’s ’Toppen af Poppen’ var et tv-hit, som markerer en ny epoke i chefens liv, siger han:

»Det var fedt at lave et hit til sig selv, og jeg har fire-fem singler klar til resten af året. Numre, som har kommerciel værdi. ’Slip’ var slet ikke med henblik på det, det var ren overlevelse.

Det musik, jeg laver nu, er mere optimistisk. Selv om hvis du læser teksten til ’Alt er godt’, så er den faktisk ret hård og handler om at være helt nede på knæ. Men så er der et omkvæd med en følelse af, at der snart kommer en sommerdag. Nu gik jeg lige herude og fik en solstråle i ansigtet – man kan gå rundt og synes, det hele er noget lort, og så rammer den: Det er jo helt magisk, hvad den sætter i gang i en.

Det er den følelse, jeg har nu: En god forårsfølelse. Jeg laver noget musik, hvor jeg kan give noget til folk, løfte dem og gøre dem glade. Men det skal altid handle om noget. Jeg har svært ved at sætte mig ned og skrive en simpel kærlighedssang. Hvor ’Slip’ er meget mørk, så har respnsen på det, jeg har lavet siden, været meget positiv. ’Hvor har du bare en god energi.’ Hvad jeg har fået af beskeder. Sidst jeg var på Amager, blev jeg stoppet af folk, som stak hovederne ud af bilvinduet og råbte: ’Alt er godt! Fuck, hvor er det en god sang.’ Så det var ikke engang på grund af Toppen af Poppen, men Radio Amager har også været gode til at spille den meget.

Så pludselig mærker jeg, at folk ser mig som ambassadør for at sprede noget god energi, og det er en rolle, jeg slet ikke havde set komme. Det er ikke udtænkt eller noget, men jeg kan ikke stoppe det. Det er som i tosse-teksten, at nu er tiden kommet til os, der stod og ventede pænt i køen, mens de stærke åd de svage: Her kommer lykken for dig og mig. Det er aldrig for sent,« smiler Lars.

Travleste år nogensinde

Nu står den på et intensivt år i hovedrollen for den garvede hitmager.

»Og så står jeg her som snart 50-årig og har lige haft mit største solo-hit. Det er lidt bagvendt: Jeg er startet med at lave det, som musikere gør, når de trækker sig tilbage – manager, producer og så videre – men nu står jeg som en anden 22-årig med det her soloprojekt, i starten af mit liv midt i det. Folk i branchen har da sagt ’nej, hvorfor fanden gør du det?’, men fuck det. Det kan da godt være, at det er et selvmord af rang og tro, at man kan gå ud og skabe en solokarriere, men altså: Says who?

Jeg vil selvfølgelig fortsætte med at finde spændende unge artister og producere dem, men lige nu er den største tilfredsstillelse at lave mine egne sange. Så nu kan jeg måske begynde at få lidt af den sjæl, jeg har solgt de sidste 20 år, tilbage,« smiler Lars og fortsætter:

»Og jeg går ind i et år med 46 koncerter booket med mig selv, Rockers og som dj, så jeg har aldrig haft et mere travlt år. Hvor jeg førhen var ude med de bands, jeg producerede, og stod ude på sidelinjen. Nu mærker jeg det på første række. Så nu skal vi bare have proppet det her sted med nogle glade mennesker. Jeg glæder mig vildt til at spille her, intimt og tæt, hvor jeg også havde min debutkoncert med solopladen.«

Tårnby-brødre på tour

Chief 1 starter soloturneéen i Esbjerg, hvor fire relativt ukendte medlemmer af Lars’ band kommer fra, lige efter sin 50 års fødselsdag den 17. februar. Rockers By Choice spiller forskellige sommerjobs, blandt andet festivalkoncerter, og til efteråret fortsætter Lars soloturnéen, som også bringer ham til Dragør.

»Det er det mest vanvittigt fantastiske band. Håndplukket fra alt det, jeg har lavet før. Og så er det jo virkelig sjovt, at Per (Lars’ bror Dee Pee fra Rockers By Choice, red.) spiller her i Beta ugen før mig. Det er helt tilfældigt, men der burde næsten være rabat til alle dem, der kommer fra Tårnby Torv for at se brødrene Pedersen den uge,« griner Lars.

Chief 1, Beta, Øresundsvej, fredag 27. marts kl. 20.00

Grandmaster Dee Pee & Soul Investors, Beta, Øresundsvej, lørdag 21. marts kl. 20.30

Se mere: chief1.dk og amagerbio.dk

LÆS OGSÅ:

Høvdingen af fælleden giver slip

30 år og stadig nummer ét: Ekko af et opråb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Motionsboksning er en af mange aktiviteter i Sportsklubben 2000.

Nyt motionskoncept til travle forældre: Det skal harmonere med familie og job

Hvad mener Venstre om Blågårds Plads på Nørrebro?

DEBAT: Hvad mener Venstre egentlig om Nørrebro?