Morten Ankerdal fortæller 27. april om at arbejde i kulissen under Olympiske Lege.
Morten Ankerdal fortæller 27. april om at arbejde i kulissen under Olympiske Lege. - Foto: PR-FOTO

Liv i Sundby tager hul på forårets kultur

Kulturforeningen Liv i Sundby har sendt sit forårsprogram på gaden – blandt emnerne i kulturtilbuddene er fodbold, børneteater, musik, James Bond og Olympiske Lege.

Vi er ude i et stort emnefelt i Kulturforeningen Liv i Sundbys forårsprogram, der lige er kommet på gaden.

29. februar skal det handle om fodbold, og som ofte, når Liv i Sundby samarbejder med litteraturforeningen Amar:litt, skal deltagerne præsenteres for en bog præcis dér, hvor den foregår.

Ole Vadmand fortæller først om Hans-Jørgen Nielsens roman ’Fodboldenglen’ om Frands og Franke, der vokser op i efterkrigstidens Sundby. Bagefter er deltagerne inviteret til at se Fremad Amager spille mod Fredericia i Sundby Idrætspark.

Tirsdag 17. marts er James Bond i fokus, når journalist og forfatter Brian Iskov med filmklip og fotos viser, hvordan påvirkningen mellem 007-filmene og det omgivende samfund har bølget frem og tilbage, siden Bonds debut i 1962. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Ørestad Bibliotek, hvor det også foregår.

Liv i Sundby tager på ekskursion lørdag 18. april for at se Peder Skram og andre skibe på Holmen. Programmet rummer også udflugter til Politigården og Sct. Hans Hospitals museum.

Og 27. april kan du komme bag Olympiske Leges kulisser, når tv-vært Morten Ankerdal kommer på Ørestad Bibliotek og fortæller om at arbejde ved verdens største sportsbegivenhed.

En masse for børn

Som vanligt har Liv i Sundby også masser af arrangementer for børn.

Blandt andet for de 0-10 årige, når ’Dyr i Drift’ 12. februar giver koncert på Solvang Bibliotek. Alle Dyr i Drifts sange handler om dyr, blandt andre Foxy Fox, Krabben Kaj, Spækhuggeren Spæk, edderkopper og koalabjørne. Koncerten er en del af Amager Børnemusikfestival 2020.

Lørdag 7. marts kan de mindste (1½-4 årige) opleve forestillingen ’Trip Trap Træsko’ med Olsens Teater, og lørdag 18. april kommer Syddjurs Egnsteater med forestillingen ’Askefis og de syv hjælpere’ for de 3-8 årige – et dukkeeventyr om at holde sit ord.

Dette er bare et lille udsnit af tilbuddene i programmet. Find programmet og bestil billetter på www.livisundby.dk. Billetter til andre arrangørers arrangementer skal i nogle tilfælde købes via disses hjemmesider.

Alle kan deltage, men medlemmer af Liv i Sundby får rabat på de fleste af egne arrangementer, der i øvrigt er støttet af Amager Vest Lokaludvalg.

Brian Iskov fortæller 17. marts om, hvordan 007-filmene har udviklet sig, siden James Bonds debut i 1962. PR-FOTO

Brian Iskov fortæller 17. marts om, hvordan 007-filmene har udviklet sig, siden James Bonds debut i 1962. PR-FOTO

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der bør være tag over rulletrapperne på Fasanvej Station, skriver Jens O. Stilling.

DEBAT: Hvad sker der med metroens rulletrapper?

Formand for Dragør Turistråd, Axel Bendtsen, erkender, at for nogle borgere kan turismen blive for meget med uro, støj, affald og trafik.

Dragør føler sig overrumplet af masseturisme, men der kommer ikke hegn rundt