Michelle Lauge Quaade.
Michelle Lauge Quaade. - Foto: Jesper Skovbølle

Toprytter sportschef for cykleringens U/19-satsning

Det nye Amager-baserede damejunior-team Øresund Young Ladies får en erfaren toprytter i spidsen for den sportslige udvikling: Michelle Lauge Quaade, der har været en del af de danske landshold på både bane og landevej, er netop tiltrådt som sportschef, og hun glæder sig til at arbejdet.

Amager Cykle Ring har i samarbejde med den svenske klub Staffanstorp CK etableret et damejunior-team, der fra 2020 er at finde i felterne på landevejene under navnet Øresund Young Ladies. Teamet, der blandt andet har Amalie Dideriksen og Brian Holm som ambassadører, har oplevet stor støtte og interesse og har på kort tid fået skabt et solidt setup og en bred trup – og nu er den sidste sportslige brik for 2020-sæsonen så faldet på plads.

Michelle Lauge Quaade, der selv har en fortid i Amager-klubben, får det overordnede sportslige ansvar for teamet, mens assistenttrænere vil varetage den daglige træning – og hun ser frem til rollen som sportslig vejleder for de yngre ryttere.

»Jeg glæder mig utrolig meget til arbejdet med de unge piger og rollen som sportslig rådgiver, hvor jeg skal stå til rådighed for pigerne og guide og hjælpe dem, hvor der er brug for det,« siger hun.

For Quaade har det været det været en central motivationsfaktor, at hun kan fortsætte som aktiv rytter på højeste niveau herhjemme – og så har det været vigtigt for hende at kunne stå inde for teamets tilgang til rytterarbejdet, hvor der ikke fokuseres på kortsigtede resultater, men bygges på værdier, der handler om udvikling, langsigtede mål og det hele menneske.

»Med min baggrund som cykelrytter igennem de sidste to årtier, hvor jeg samtidig har haft fokus på at uddanne mig, føler jeg, at jeg har en bred erfaring, som jeg kan give videre til pigerne og på den måde ruste dem til den opgave, det er at være cykelrytter samtidig med at være et helt menneske. Her mener jeg selvfølgelig den sportslige del, men i endnu højere grad den personlige og menneskelige del af det at være sportsudøver,« understreger Michelle Lauge Quaade.

Øresund Young Ladies har også tilknyttet mental-coach Therese Minor, som allerede har haft alle ryttere gennem de første samtaleforløb, og netop teamets tilgang til personlig udvikling og efterlevelse af de værdier, som Danmarks Cykle Union og MOT Danmark også ønsker at styrke, har været afgørende for, at Michelle Lauge Quaade har takket ja til udfordringen.

»Det er enormt vigtigt for mig at give mine erfaringer videre i form af, at man kun er en god cykelrytter, hvis man er en glad cykelrytter. Glæden kan findes i mange ting, og det er utrolig individuelt, og her håber jeg at kunne coache pigerne i den retning, der virker netop for dem,« slutter Michelle.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kenneth Balfelt har arbejdet med udsatte og byrum i 15 år. Han var også med til at udvikle lommeparken ved Enghave Plads til øldrikkerne, der blev flyttet fra pladsen i forbindelse med metrobyggeriet.

Han var med til at skabe pladsen: Det er afgørende, at man inddrager brugerne

Sara Hako Fufusawa Hauge læser op af en af sine tekster.

»Jeg vil rive muren ned via min stemme«