Trommelegenden Alex Riel fylder rundt, og fejres under Winter jazz i Prøvehallen.
Trommelegenden Alex Riel fylder rundt, og fejres under Winter jazz i Prøvehallen. - Foto: Pressefoto

Prøvehallen varmer op til Winterjazz

Med februars komme er det atter blevet tid til at skrue op for vinterens jazzede toner, og i Prøvehallen venter et spændende program i den kommende uge.

Winter jazz 2020 banker snart på døren i Prøvehallen. Torsdag 6. februar klokken 20.00 kan man opleve to af dansk musiklivs største profiler slå pjalterne sammen om deres fælles passion for jazzcrooneren Nat King Coles musik.

Den danske sanger Søren Sko og saxofonisten Benjamin Koppel giver, med hjælp fra tre jazzmusikere, deres helt eget hjertevarme, ærlige og medrivende bud på en stribe af de sange, som jazzhistoriens mest soulfulde crooner, Nat King Cole havde på sit repertoire.

Musikalsk sammenskud

Fredag 7. februar klokken 20.00, kan man opleve det danske saxofonfænomen Benjamin Koppel sammen med tre af Nordens mest ekvilibristiske og kreative jazzmusikere, når de spiller op til et musikalsk sammenskudsgilde, hvor klangfuldhed og dialog er i fokus.

Nordmanden Audun Kleive sidder erfarent bag trommerne og har blandt andre spillet med Charles Lloyd og Marilyn Mazur. Derudover er norske Arild Andersen på kontrabas og svenske Jacob Karlzon på piano. Kvartetten Sonorous betyder klangfuld, og det er netop, hvad koncerten med denne skandinaviske superkvartet vil være – klangfuld, historiefortællende og vedkommende.

Et musikalsk topmøde

Lørdag 8. februar klokken 14.00 er der lagt i kakkelovnen til et topmøde mellem kunsterne fra hver deres gren af det musikalske spektrum, når den internationale anerkendte klassiske koncertpianist Katrine Gislinge, krydser toner med Benjamin Koppels jazzsaxofon og den dobbelte verdensmester i scratch, Dj Noize.

Sammen skaber de et nyt musikalsk univers, hvor de med hver deres virtuose musikalitet som holdepunkt bevæger sig ud på dybt vand og udfordrer musikken og hinanden.

En aften i Dexters ånd

Klokken 20.00 bliver scenen blændet op til ære for den amerikanske saxofonist Dexter Gordon, der var et af jazzhistoriens helt store navne. Her venter en aften i Dexters ånd; festligt, swingende, virtuost og med et smil på læben. Koncerten bliver spillet af musikere, der kendte Dexter og hans musik rigtig godt.

På scenen vil man møde de tre legendariske danske jazzmusikere Alex Riel (trommer), Bo Stief (kontrabas) og Ole Kock Hansen (klaver), der i sin tid spillede sammen med Dexter og tilmed talte ham blandt deres nærmeste venner. De får selskab af en anden Valby-saxofonist, nemlig Benjamin Koppel, som også går på scenen i Prøvehallen.

Der er dømt ægte jazzfest, når fire danske cool cats hylder Dexter, som så afgjort selv var en af jazzens allerstørste af slagsen. Koncerten er en del af fejringen af trommelegenden Alex Riels 80 års fødselsdag. Her præsenteres en bred vifte af Riels musikalske relationer over en række aftener. Det vil tilsammen udgøre et portræt af den levende legende, som Danmarks i dag vel nok vigtigste jazzikon for længst er blevet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
John Dessauer kritiserer Frederiksberg Kommune for ikke at etablere en handicapparkeringsplads.

DEBAT: Afvisning af handicapparkeringsplads tilsidesætter menneskelige hensyn

Københavns Museum ligger på hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade.

Velkommen til Stormgade: Nu åbner Københavns Museum