Mange af værkerne rummer motiver som minder om et ferieresort, hvor der spilles tennis blandt palmer i hvid tennisuniform.
Mange af værkerne rummer motiver som minder om et ferieresort, hvor der spilles tennis blandt palmer i hvid tennisuniform. - Foto: Anders Sune Berg.

Tip til en udstilling: Hidsige farvevalg på Kastrupgårdsamlingen

Fra februar og frem til juni kan du opleve Maria Wandels malerier på Kastrupgårdsamlingen. I hendes figurative malerier er de personer som næsten blot antydes i hidsige farver.

Kastrupgårdsamlingen er nu klar med en stor præsentation af den danske kunstner Maria Wandels malerier. Som små virkelighedsudsnit viser Maria Wandels malerier en lille flig af en potentielt større sammenhæng. I hendes figurative malerier er der personer som næsten blot antydes i hidsige farvevalg – men de fremstår ensomme og rolige.

»I sammenspil med en række helt abstrakte værker skaber de figurative værker i udstillingen »HERE (ONCE AGAIN), LEAVING THE GOLD« et samlet hele, hvor stemningen rammer en længselsfuld tone. Som i værket »The Future Is Always Present«, hvor en smuk strand med et azurblåt hav optegnes – men som på så mange badeferier eksisterer bevidstheden om, at man skal hjem på et tidspunkt også i maleriet, » skriver Kastrupgårdsamlingen i en pressemeddelelse.

End of a season.

End of a season. – Foto: Anders Sune Berg.

Udstillingen er en forlængelse af Maria Wandels hendes grafiske roman »Hemmeligheder alle vegne« hvor billedværkerne udgør en samlet fortælling, som en slags dagbog fra en enkelt dag eller et halvt liv. Men udstillingen er også en forlængelse af Wandels tyve års arbejde med maleriet, og den viser en ny ekspressiv retning, hvor hendes evne til at pirre vores sanser, nysgerrighed og intellekt ikke fornægter sig.

»Wandel har en forkærlighed for det dekadente og det luksuriøse. Hendes værker er gennemsyret af symboler og situationer, som man ville associere med ‘overklasse’. Her går damer i flotte frakker, bærer smykker og ryger lange smøger. Mange af værkerne rummer motiver som minder om et ferieresort, hvor der spilles tennis blandt palmer i hvid tennisuniform og franske cafeborde står under sammenklappede parasoller og venter på gæsterne.«

Udstillingen vises indtil 7. juni, hvorefter den bliver vist på Vendsyssel Kunstmuseum i efteråret 2020. Der er fernisering på udstillingen onsdag 5. februar klokken 19.00. Vibeke Rasmussen, formand for Kastrupgårdsamlingens bestyrelse byder velkommen og museumsleder Mette Sandhoff Mansa holder åbningstale. Alle er velkomne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Skolepatruljen på Sølvgades Skole står i det morgentrafikerede kryds mellem Sølvgade og Kronprinsessegade.

Gule veste og skilte: Skolepatruljerne gør et vigtigt stykke arbejde i morgentrafikken

1255 elever fra Frederiksberg deltager i Skolernes Skakdag 7. februar.

Hjernens motionsdag: Skolernes Skakdag sætter mobilerne skakmat