Skolepatruljen på Sølvgades Skole står i det morgentrafikerede kryds mellem Sølvgade og Kronprinsessegade.
Skolepatruljen på Sølvgades Skole står i det morgentrafikerede kryds mellem Sølvgade og Kronprinsessegade. - Foto: Christian M. Olsen

Gule veste og skilte: Skolepatruljerne gør et vigtigt stykke arbejde i morgentrafikken

Der var flødeboller til byens skolepatruljer, der i denne uge er blevet hædret for deres gode arbejde i morgentrafikken. Også i et særdeles trafikeret kryds ved Sølvgades Skole.

Selv på en sur fredag morgen med vinden susende rundt om gadehjørnerne og finregn i luften trækker fem elever fra syvende klasse på Sølvgades Skole i gule veste. Et kvarter før skoleklokken ringer til første time begiver de sig ud i den trafikerede trafik i krydset mellem Sølvgade og Kronprinsessegade.

Som skolepatrulje hjælper de deres skolekammerater sikkert gennem det trafikerede kryds.

I denne uge var det Vincent, Charlie, Hugo, Elliot og Jack, der havde tjansen.

»Vi skal hjælpe med at få eleverne sikkert over krydset,« forklarede Elliot, der i takt med, at den grønne mand lyste i fodgængerfeltet, svingede sig ud og stillede sig foran cyklisterne.

Lars Løvdal Nielsen fra Sølvgades Skole er koordinator for skolepatruljerne, og han er ikke i tvivl om, at de unge mennesker spiller en vigtig rolle i trafikken:

»De gule veste og skiltene giver en ekstra opmærksomhed og dermed en højere bevågenhed blandt trafikanterne,« siger Lars Løvdal Nielsen

Den sureste uge

Rådet for Sikker Trafik havde udpeget sidste uge som ’Den sureste uge’ – en kampagne, hvor de på landsplan hyldede de børn og unge, der er skolepatruljer.

Københavns Politi var i den forbindelse forbi alle de skoler i politikredsen, som har skolepatruljer for at hylde dem for deres gode arbejde for at sikre, at børn kan komme trygt til og fra skole. De vil desuden have lidt flødeboller med til skolepatruljerne, som Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har sponsoreret.

Vigtigt arbejde

»Skolepatruljerne gør et rigtig vigtigt stykke arbejde. De er med til at sørge for, at børn kommer sikkert i skole hver dag. De møder ind tidligere end kammeraterne og gør det frivilligt og i al slags vejr – og det sætter vi stor pris på,« siger leder af nærpolitiet i Københavns Politi, Rasmus Agerskov Schultz.

»Vi har jævnligt færdselskontroller omkring skolerne, bl.a. i denne uge (sidste uge, red.), hvor vi – ud over at komme forbi for at anerkende skolepatruljernes indsats – også er forbi for at holde øje med trafikken.

Færdselsreglerne er lavet for vores alles sikkerheds skyld, og de gælder naturligvis også, når man skal hente og bringe sine børn. Så husk nu at kør ordentligt og vis hensyn til skolepatruljerne,« opfordrer Rasmus Agerskov Schultz.

Vincent, Charlie, Hugo, Elliot og Jack var Sølvgades Skoles skolepatruljeteam i sidste uge. De modtog på vegne af alle skolens skolepatruljer flødeboller af Rasmus (tv.) og Michael fra Københavns Politi.

Vincent, Charlie, Hugo, Elliot og Jack var Sølvgades Skoles skolepatruljeteam i sidste uge. De modtog på vegne af alle skolens skolepatruljer flødeboller af Rasmus (tv.) og Michael fra Københavns Politi. – Foto: Christian M. Olsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Valbygensere tog pænt imod Københavns første flygtninge, der flyttede ind på Ottiliavej i 2016.

Flygtninge må flytte: Det vil kræve både dispensationer og millioner at blive i Valby

Mange af værkerne rummer motiver som minder om et ferieresort, hvor der spilles tennis blandt palmer i hvid tennisuniform.

Tip til en udstilling: Hidsige farvevalg på Kastrupgårdsamlingen