Rundkørslen tæt ved DR-Byen på Ørestads Boulevard, og boulevardens andre rundkørsler, skal måske ombygges for at øge trafiksikkerheden.
Rundkørslen tæt ved DR-Byen på Ørestads Boulevard, og boulevardens andre rundkørsler, skal måske ombygges for at øge trafiksikkerheden. - Foto: Skråfoto Kortforsyningen

Trafiksikkerhed: Rundkørsler skal måske ombygges

Trafiksikkerheden i rundkørslerne på Ørestads Boulevard skal undersøges og rundkørslerne måske ombygges.

Allerede i 2014 blev et trafiksikkerhedsprojekt for Ørestads Boulevard vedtaget, men siden er biltrafikken steget med op til 5.000 om dagen, anslår Københavns Kommunes forvaltning. Blandt andet efter Nordeas domicil blev færdigt i 2017 på Rigsarkivgrunden med cirka 2.500 nye arbejdspladser, og efter der er opført nye boliger i Ørestad Nord.

Fordi Naturpark Amager i de kommende år får en ny hovedindgang ved metrostation DR-Byen, forventer man flere bløde trafikanter ved rundkørslen Ørestads Boulevard / Grønjordsvej.

De seneste fem år har der været 12 højresvingsulykker i rundkørslen, to gange har der været personskade, 10 gange materiel skade.

Småjustering ikke nok

Forvaltningen vurderer ud fra politiets uheldsrapporter, at man ikke forbedrer trafiksikkerheden i rundkørslen med små justeringer med afmærkning. Der er brug for en større ombygning.

Et tidligere projektforslag, hvor rundkørslen blev foreslået ombygget til signalreguleret kryds, risikerer at flytte problemer og uheld til Ørestads Boulevards andre rundkørsler.

Derfor har Teknik- og Miljøudvalget besluttet at sætte en foranalyse i gang med hastighedsmålinger, trafiktællinger og uheldsanalyse på hele Ørestads Boulevards strækning fra Njalsgade til Vejlands Allé, så trafik i alle rundkørsler undersøges.

Resultatet af foranalysen skal være klar til ny politisk behandling til sommer, og så skal finansieringen af vejprojektet forsøges fundet ved budgetforhandlingerne til efteråret.

Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen skal dog lige godkende fagudvalgets beslutning først.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Fortov halveret langs Rødkilde Skole

Sangerinden Julie Salling Lind besøger Den Gule Villa i forbindelse med ferniseringen.

Den Gule Villa klar med udstilling og koncert