Det var en stolt Rikke Villumsen, der på vegne af Randersgades Skole kunne tage i mod skiltet, der viser skolens nye status.
Det var en stolt Rikke Villumsen, der på vegne af Randersgades Skole kunne tage i mod skiltet, der viser skolens nye status. - Foto: Randersgade Skole

Randersgades Skole er landets første verdensmålscertificerede skole

Som den første skole i Danmark er Randersgades skole blevet verdensmåls-certificeret. Det skyldes, at skolen i flere år har arbejdet på, at verdensmålene skulle integreres i undervisningen samt ændret i måden at drive skole på.

Skolen har blandt andet haft samarbejdspartnere uden for skolen og har arbejdet målrettet med affaldsagenter og klimaambassadører. »Vi kan se, at det motiverer både elever og lærere at beskæftige sig med verdensmålene, fordi det er en meningsfuld dagsorden og en interessant didaktisk ramme for undervisningen.

På Randersgades Skole er vi frontløbere på det her område, og vi håber at være med til at inspirere andre skoler til at tage skridtet videre og for alvor gøre verdensmålene til en del af skolen,« siger Jesper Friis, skoleleder på Randersgades Skole. Selvom Randersgades Skole har opnået certificering, stopper arbejdet ikke her. På skolen har man fortsat ambitioner om at udvikle nye tiltag og nye samarbejder.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Susanne Mette Kriegbaum har tilbragt en stor del af sin barndom og ungdom ved Damhussøen. Nu stiller hun op til valget til Tryghedsgruppen for at skabe mere tryghed,FOTO: Anja Berth

Tryg barndom i Vanløse har fået Susanne til at kæmpe for lighed

I denne uge skriver klummeskribent Githa Schultz om de kristne værdier og et særligt arrangement i Sct. Matthæus Kirke.

Klumme: Mindfulness i den kristne folkekirke og adskillelsen fra islam