Klisterholdet rykker ud.
Klisterholdet rykker ud. - Foto: Benedicte Lorenzen

På aktivisttur med klisterholdet i Go‘ Stil

Da Ellebjerg Skole satte Sydhavnen på den anden ende med deres Go‘ Stil-kampagne i sidste uge, var plakataktivisme naturligvis én af disciplinerne. Vi var med på charmeoffensiv i god stil.

»Det er nemlig rigtigt, kodeordet for i dag er ’stille og roligt’. Og ved I hvad? Dét her, det hedder aktivisme,« lyder det fra en af forældrene Mette Bladt, som har fyldt Christiania-cyklen med plakatlim og børn ude foran Ellebjerg Skole.

Vi er taget på tur med ’klisterholdet’, som de kalder sig i anledning af skolens Go’ Stil-uge, hvor en flok forældre og foreningen ’Brug Folkeskolen’ sammen med eleverne sætter fokus på omgangstonen og problemerne i nulfejlskulturen. Og hele Sydhavnen skal naturligvis have den gode stil ind under huden. Men helt stille og roligt går det nu ikke for sig.

Derfor har elever og fritidshjem i området skrevet slogans på kampagneplakaterne, og nu skal de op på alle ophængningsstederne i Sydhavnen. Andre grupper er på vej rundt til samtlige butikker omkring Borgbjergsvej og Mozartsvej, hvor der bliver delt postkort og badges ud. Caféen Rallys får også et besøg, betjening og kunder bliver udfrittet om den gode stil i bydelen og plakatvæggen på Mozartsvej bliver befriet for de uddaterede julearrangementer med en klisterbyge af god skolekarma:

»Man skal være en god ven og søster.«

»Man skal hjælpe folk.«

»Man skal tale pænt og holde døren for hinanden.«

»Hjælpe jorden.«

»Lege sammen.«

»Samle skrald.«

»Sige undskyld.«

»Tænke før man taler.«

»Trøste hinanden.«

»Hjælpe sine forældre.«

Aner man en anelse voksen-inputs i nogle af de dejlige tanker?

Mens klisteret flyder, støder vi på en anden gruppe, der er ude i den gode stils tjeneste. Forældrene er helt kåde:

»De er så søde heromkring. Vi har været inde alle mulige steder, hvor vi aldrig har været før, og alle er glade for det. For eksempel i lægehuset,« siger en mor.

Foran bodegaen er en stamkunde ved at hoppe op på elscooteren. Han skal da også have et badge…

»Ja da, min lille ven, hvad koster sådan en? Gratis? Jamen tusind tak, den vil jeg hænge op på døren derhjemme,« klukker han.

Plakatsøjlen ved Irma får også en omgang gode budskaber, inden en pige udbryder:

»Det er helt vildt, alle vil ha’ de her badges, og nu er der ikke flere. Og så var der en dame, der ikke kunne få en vogn ud, så jeg gjorde det for hende.«

Klisterbøtten er tom, mørket er faldet på og så går turen tilbage mod skolen, hvor der er pizza til alle aktivisterne – doneret i passende god stil af Formaggio Pizza, Dilans og Bella Sydhavn 2450.

LÆS OGSÅ:

God stil i bussen: »Man skal rejse sig op, hvis der kommer en gammel dame ind i bussen«

Se billederne: En uge i den gode stils tjeneste

Essay om god stil: Hvad betyder det at være et godt menneske?

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Det er fint med biblioteket, som det er nu, men det ville da også være godt for os, hvis det kom til Kildevæld, som er lige rundt om hjørnet. Men en kilometer gør ikke den store forskel, så det er nærmest hip som hap. Vi bruger det meget til vores datter Avyaya på fire år.

Hvor foretrækker du, at biblioteket ligger?

Udstillingen kan ses frem til mandag 3. februar i Rigshospitalets forhal

Designere vil forbedre kræftpatienters ophold på Rigshospitalet