Hvis Distortions forslag godkendes i Borgerrepræsentationen, vil der fremover blive lukkede koncerter, som kræver billet, til Distortion.
Hvis Distortions forslag godkendes i Borgerrepræsentationen, vil der fremover blive lukkede koncerter, som kræver billet, til Distortion. - Foto: GONZALES PHOTO SAMY KHABTHANI/Ritzau Scanpix

Nørrebroere: Distortion skal ikke være en fest med lukkede betalingszoner

Arrangørerne af Distortion har søgt om tilladelse til at supplere gadefesterne med i alt fem lukkede musikscener. Dårlig ide, lyder det fra nørrebroerne.

Det er en rigtig dårlig ide at lave lukkede betalingszoner til Distortion. Det mener en række nørrebroere, der har givet deres mening til kende på Nørrebro/Nordvest Bladets Facebook-side, efter arrangørerne af Distortion har søgt Københavns Kommune om tilladelse til at supplere gadefesterne med i alt fem lukkede musikzoner. Zonerne skal være indhegnede, og for at få adgang skal du købe en billet til en pris på mellem 150 og 180 kroner.

Det skal ifølge Distortion give en ekstra form for oplevelse, hvor der mere er en oplevelse af, at man tager til en koncert.

Men det er en oplevelse, som nørrebroerne godt kan være foruden.

’Nej, byrummet er københavnernes. Vil de holde koncerter med entré, må de rykke andre steder hen,’ skriver Anne Mette Omø Carlsen, som får stor opbakning af de andre følgere.

Henrik Jepsson er helt enig.

’Hvis Distortion skal være en lukket fest, så kan de finde et andet sted at holde den end hos mig,’ skriver han.

Mikkel Storgaard Knudsen mener, at lukkede musikscener vil ødelægge den spontanitet og puls, der gør Distortion så unik.

’Halvdelen af morskaben er, at man pludselig er endt til en fest med noget musik, man aldrig nogensinde ville have lyttet til ellers, og pludselig opdager, at man er helt vild med,’ skriver han.

Lad festen være gratis

Beslutningen om at åbne for betalingszoner til Distortion blev behandlet i Teknik- og Miljøudvalget mandag aften, og der var stor uenighed blandt politikerne.

»Københavns byrum tilhører københavnerne, og de skal ikke afskæres fra at bruge dem, fordi Distortion vil tjene penge på lukkede arrangementer. Hvis Distortion vil holde fest på kommunale arealer, må de lade københavnerne deltage, uden at de skal have penge op af lommen,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

Sagen er standset

På mødet mandag aften tegnede der sig dog et flertal uden om borgmesteren.

Ifølge TV2 Lorry stemte Socialdemokratiet, SF, Alternativet og De Radikale for tilladelserne til betalingszoner.

Imod var foruden Enhedslisten også De Konservative og Dansk Folkeparti.

Det betyder, at der faktisk var et flertal i udvalget for at godkende indstillingen.

Men Dansk Folkepartis medlem af Teknik- og Miljøudvalget Finn Rudaizky var så utilfreds med forslaget, at han foretog en såkaldt standsning af sagen.

Det betyder, at sagen skal for Borgerrepræsentationen, hvor et bredere udvalg af politikere skal tage stilling til forslaget.

Udover tilladelse til lukkede musikzoner har Distortion også søgt om dispensation fra kommunens støjgrænser flere steder.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Rasmus Klump, Pingo og Flora er klar med to helt nye forestillinger i Tivoli.

Rasmus Klump i Tivoli: Premiere på to nye forestillinger

Forrest fra venstre: Shirley Højbjerg, Birgitte Nikolajsen, Tove Lorenzen og Bente Reimer Randahl. Bagest fra venstre: Inger Anne Koue, Birte Rindom, Inge Schiøler, Grete Mazanti Andersen og Lizzie Skovsgaard.

Vi er Amager: Pigerne fra Skolen ved Sundet mødtes for 65. gang