Det er fint med biblioteket, som det er nu, men det ville da også være godt for os, hvis det kom til Kildevæld, som er lige rundt om hjørnet. Men en kilometer gør ikke den store forskel, så det er nærmest hip som hap. Vi bruger det meget til vores datter Avyaya på fire år.
Det er fint med biblioteket, som det er nu, men det ville da også være godt for os, hvis det kom til Kildevæld, som er lige rundt om hjørnet. Men en kilometer gør ikke den store forskel, så det er nærmest hip som hap. Vi bruger det meget til vores datter Avyaya på fire år.

Hvor foretrækker du, at biblioteket ligger?

 Jeg har været en del gange på biblioteket på Jagtvej for at låne bøger, og det er da fint, som det er. Men det er en god idé at slå bibliotek og kulturhus sammen. Det har jeg erfaring med fra Vanløse, hvor jeg har arbejdet, og det fungerede godt. Men hvad med Borgerservice, så skal det vel også flytte med?

Jeg har været en del gange på biblioteket på Jagtvej for at låne bøger, og det er da fint, som det er. Men det er en god idé at slå bibliotek og kulturhus sammen. Det har jeg erfaring med fra Vanløse, hvor jeg har arbejdet, og det fungerede godt. Men hvad med Borgerservice, så skal det vel også flytte med?

 Jeg går til træning i Randersgade og hører fra andre, at de er utilfredse med, hvis biblioteket flytter fra Jagtvej. Jeg bruger ikke selv biblioteket, da min datter og svigersøn giver mig rigeligt med bøger at læse i. Jeg håber da ikke, at de lukker alt heromkring.

Jeg går til træning i Randersgade og hører fra andre, at de er utilfredse med, hvis biblioteket flytter fra Jagtvej. Jeg bruger ikke selv biblioteket, da min datter og svigersøn giver mig rigeligt med bøger at læse i. Jeg håber da ikke, at de lukker alt heromkring.

 Vi er rigtig glade for biblioteket på Jagtvej. Bare vi træder ind, er vores datter helt oppe at køre. Det er et fantastisk rum og beliggenhed. Vi bor ikke så langt fra Kildevæld, men jeg stiller spørgsmålstegn ved, om det kulturcenter nogensinde står færdigt.

Vi er rigtig glade for biblioteket på Jagtvej. Bare vi træder ind, er vores datter helt oppe at køre. Det er et fantastisk rum og beliggenhed. Vi bor ikke så langt fra Kildevæld, men jeg stiller spørgsmålstegn ved, om det kulturcenter nogensinde står færdigt.

 Jeg bor lige ved siden af Jagtvej, og jeg er sådan set med på, at det kan flyttes derfra, hvis der er en god grund. Men det er helt gak-gak at skille børne- og voksenbiblioteket ad. Jeg har ikke selv små børn længere, men når man endelig kommer ud som børnefamilie, så skal man da kunne besøge det samme sted hele karavanen.

Jeg bor lige ved siden af Jagtvej, og jeg er sådan set med på, at det kan flyttes derfra, hvis der er en god grund. Men det er helt gak-gak at skille børne- og voksenbiblioteket ad. Jeg har ikke selv små børn længere, men når man endelig kommer ud som børnefamilie, så skal man da kunne besøge det samme sted hele karavanen.

Biblioteker på Østerbro

 • Som afløsning for det nuværende bibliotek på Jagtvej, som vurderes er nedslidt, har politikerne besluttet at gå videre en biblioteksløsning med et overvejende børnebibliotek på Kulturcenter Kildevæld og overvejende voksenbibliotek ved Svanemøllehallen

 • De skal tage stilling til at gå videre med disse planer til et kultur- og fritidsudvalgsmøde på rådhuset torsdag

 • I forslaget, som politikerne skal tage stilling til, indgår også Øbrohus/AKB Københavns planer om en træbygning med lejligheder som en grøn indgang til Klimakvarteret. Det er den bygning, som også er i spil som forslag til nyt bibliotek.

 • Østerbro Bibliotek på Dag Hammarskjölds Allé er der ingen planer om at ændre på

 • Ifølge Københavns Kommunes tal var der 292.000 besøgende på Østerbro Bibliotek i 2018, mens der var 222.000 på Øbro-Jagtvej

Kollektiv transport

 • I debatten om bibliotekets placering bliver kollektiv trafik brugt i argumentationen.

 • Øbro-Jagtvej Bibliotek er lige ved Metrocityringens station Poul Henningsens Plads, derudover kører Linje 14 – fra Ryparken til Trianglen – og Linje 1A – langs Østerbrogade til Trianglen – og Linje 23 – langs Strandboulevarden og Østerbrogade – tæt på.

 • Ved Svanemøllen er der togstation med S-tog samt Linje 1A – langs Østerbrogade – og Linje 23 – langs Strandboulevarden og Østerbrogade – tæt på

 • Ved Kildevæld kører Linje 12 – mellem Svanemøllen og frem til Haraldsgade – tæt på

 • Østerbro Bibliotek på Dag Hammarskjölds Allé er der ingen planer om at ændre på. Den ligger forholdsvis på Østerport med både S-tog og metro samt føromtalte Linje 14

 • Nogen tillægger den kollektive trafik stor betydning især for ældre, andre mener ikke, at det har den store betydning, da langt de fleste går eller cykler til biblioteket, især børnefamilier. Der foreligger ikke statistik omkring, hvor mange som benytter offentlig transport til biblioteket.

Læs også: Flemming Olsen, formand for Øbrohus, argumenterer for, at der fortsat skal være bibliotek på Jagtvej

Læs også: Allan Marouf, formand for Østerbro Lokaludvalg, argumenterer for, hvorfor lokaludvalget støtter at bibliotek til Kildevæld

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lucy er klar til at sprede lys i sit eget nabolag på fredag.

Lucy lyser op i sit eget hood

Klisterholdet rykker ud.

På aktivisttur med klisterholdet i Go‘ Stil