Tal fra arla.dk viser, at banankagen er den, der bliver søgt mest på
Tal fra arla.dk viser, at banankagen er den, der bliver søgt mest på - Foto: Martin Sørensen

Endelig: Her er københavnernes favoritkage

’Den Store Bagedyst’ trækker lige under en million seere og søgninger på kageopskrifter boomer på nettet. Der er ingen tvivl: Københavnerne elsker kager. Og de elsker den klassiske banankage allermest, viser tal fra Arla.dk. Med hele 360.787 søgninger er banankagen den mest søgte kageopskrift og dermed favoritten på Arla.dk.

Det er ikke bare banankagen, der er populær. Generelt søger københavnerne mere på kageopskrifter end på madopskrifter.

Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 26 år, har et bud på, hvorfor det lige er banankagen, der bliver søgt så meget på: »Jeg tror, at den primære årsag til, at vi vender tilbage til den klassiske kageopskrift, er, at vi sjældent har tid til at stå flere timer i køkkenet, når vi har inviteret gæster over til eftermiddagskaffe. Det handler nok også om, at vi har de fleste ingredienser liggende i forvejen – og så er det jo oplagt at lave de overmodne bananer om til en lækker kage, der grundet bananerne ovenikøbet holder sig frisk og fugtig i lang tid.«

Udover banankagen er københavnerne også glade for drømmekage. Drømmekagen kommer ind på en andenplads med 274.000 søgninger. På en tredjeplads med 260.471 københavnske søgninger har vi chokoladekagen.

»De klassiske kager som chokoladekage, gulerodskage og drømmekage er opskrifter, vi tager med os fra barndommen, og som minder os om mors bagekunst. Derfor er det opskrifter, vi bliver ved med at holde fast i. Og så kender danskerne vores opskriftsside, og ved, at det er et sikkert sted at gå hen, hvis man er på udkig efter en simpel og klassisk kageopskrift, der falder i de fleste gæsters smag,« fortæller Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Top tre over københavnernes gennemsnitssøgninger på kager på arla.dk mellem 2017-2019:

1. Banankage: 360.787 unikke visninger

2. Drømmekage fra Brovst: 274.935 unikke visninger

3. Nem chokoladekage i bradepande: 260.471 unikke visninger

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Dronning Margrethe var onsdag på besøg på Margrethegården9

Se billederne: Dronningen i hopla på Margrethegården

Lucy er klar til at sprede lys i sit eget nabolag på fredag.

Lucy lyser op i sit eget hood