Transportminister Benny Engelbrecht (S) ved fodgængerovergangen foran Kildevældsskolen. Da han selv var i skolepatrulje i firserne fandtes denne overgang ikke, og han befandt sig i stedet ved den overgang, som ses i baggrunden.
Transportminister Benny Engelbrecht (S) ved fodgængerovergangen foran Kildevældsskolen. Da han selv var i skolepatrulje i firserne fandtes denne overgang ikke, og han befandt sig i stedet ved den overgang, som ses i baggrunden. - Foto: Thomas Frederiksen

Transport-Benny tilbage i sin skolegade

Da transportminister Benny Engelbrecht (S) var barn, var han i skolepatruljen på Kildevældsskolen. Mandag morgen vendte han tilbage og mødte den nuværende patrulje på skolen.

»Der var ikke nogen fodgængerovergang her, så jeg stod derhenne,« siger transportminister Benny Engelbrecht (S), mens han peger på det sted, hvor Thomas Laubs Gade møder Bellmansgade.

Det er mandag morgen, det er koldt, og vi står lige foran Kildevældsskolen, hvor eleverne er på vej i skole, og skolepatruljen er i gang.

Stolt over at være med

Uge 5 kaldes af Rådet For Sikker Trafik for »den sureste uge«, da det er den uge, hvor det traditionelt har været mest koldt.

Derfor hylder man lige netop denne uge de frivillige skolebørn i landets skolepatruljer.

Transportminister Benny Engelbrecht valgte at tage med til Kildevældsskolen, hvor han selv var en del af skolepatruljen i løbet af sin skoletid frem til 1986.

»Jeg kan huske, at det var noget, jeg var stolt af at være med i,« siger han og nævner, at det er vigtigt at klappe de frivillige elever på skuldrene.

»Det er en markering af, at det er ret godt gået, at de holder ved på den her tid af året,« siger Benny Engelbrecht og fastslår, at trafiksikkerhed har hans store bevågenhed.

Danmark ligger stadig godt sammenlignet med andre lande, men statistikken er dog gået den forkerte vej de senere år.

Benny Engelbrecht fortæller, at han især er opmærksom på uopmærksomhed i trafikken, for eksempel når bilister og cyklister bruger mobiltelefon.

Frisk i skole

Det er cirka af halvdelen af landets skoler, som har skolepatruljer med elever.

»Det er ret sjovt, og så lærer jeg at være frisk, når jeg møder i skole,« siger Mehmet fra 6.B på Kildevældsskolen, og klassekammeraten Halfdan nævner, at der er en gulerod for enden:

»Vi får en Tivolitur,« siger han.

– Hvordan reagerer trafikanterne på jer?

»De fleste er helt ok og er gode til at vente, mens der er nogle få, som er sure,« siger et tredje medlem af skolepatruljen på Kildevældsskolen, Max.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Her ses borgmester Simon Aggesen (tv) og kommende kommunaldirektør Stig Henneberg (th).

Ny kommunaldirektør på Frederiksberg Rådhus

Der er stillingskrig om mobildækningen i Dragør Nord mellem TDC og Dragør Kommune. Den fotograferede mobilmast står dog ikke i Dragør.

TDC og Dragør tovtrækker om ordentlig mobildækning