Maria Claumarch drømmer om at kvalificere sig til VM i 2022 med sin paradressurhest, Lady Morsø.
Maria Claumarch drømmer om at kvalificere sig til VM i 2022 med sin paradressurhest, Lady Morsø. - Foto: Privatfoto.

Maria og miraklet: Mistede benet efter hesteulykke, men rider igen

Den 31. oktober 2018 ændrer 42-årige Maria Claumarchs liv sig for altid. Hesten sparker Maria over knæet, så det ryger ud til siden. Og senere bliver benet amputeret på grund af en hospitalsfejl.

42-årige Maria Claumarch, Dragør, har redet på heste hele sit liv. Men 31. oktober 2018 kom hun ud for et uheld i hestestalden. Maria skal ordne forbenene på en hest, som bliver forskrækket, og sparker Maria Claumarch over knæet, så det ryger ud til siden. Og hun bliver kørt til Akutmodtagelsen i Hvidovre. Efterfølgende mister hun sit ene ben på grund af en mangelfuld hospitalsbehandling, skriver TV2 Lorry.

Kort tid efter ulykken får hun en benprotese, der er udstyret med vakuumlukning, der gør, at den løsner sig, når hun rider. Alligevel insisterer Maria på at få det til at lykkes. Så meget, at hun til sidst får gnavesår og blå mærker på indersiden af låret, hvor benprotesen er udstyret med hård plast.

En ting er sikkert. Jeg er ikke blevet bange for heste efter ulykken. Men hospitaler, dem frygter jeg sgu‘. I hvert fald Hvidovre.

Maria Claumarch

Hun må derfor opgive ridningen, og så er det, at hendes veninder beslutter sig for at starte en indsamling, der bliver omtalt på TV2 Lorrys sociale medier og hjemmeside. De håber at skaffe 150.000 kroner, som et speciallavet rideben koster. Tre uger senere er beløbet på kontoen.

Siden december har bandagisten Jan Nielsen arbejdet på at specialdesigne et rideben til Maria Claumarch. Et rideben, der nu er færdigt og som betyder, at hun kan komme op på hesten for første gang i dét, der med hendes egne ord, føles som evigheder.

»Da jeg satte mig op på hesten i dag føltes det som at komme hjem. Jo flere runder, jeg red, desto mere varme fik jeg i maven. Og jo mere tænkte jeg: ‘Det er lidt ligesom det var før i tiden’,« fortæller hun med en begejstring malet i ansigtet, der sjældent er set mage, skriver TV2 Lorry.

Og Maria slår fast: »Det, at jeg har fået mit rideben nu, gør klart en forskel for min lyst til at leve.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der bliver trænet igennem, når ældre borger mødes til cirkeltræning i Hafnia Hallen onsdag og fredag formiddag.9

Pensionistidræt i Hafnia Hallen: »Jeg kan virkelig mærke, at motion er godt for kroppen«

En halv million mennesker kan stemme til valget til Tryghedsgruppen i Region Hovedstaden.

Har du stemt til årets vigtigste valg? En halv million vælgere skal lige nu til stemmeurnerne