Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf lægger vægt på, at lokaludvalget altid har bakket op om bibliotek i et kommende kulturcenter på Kildevæld.
Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf lægger vægt på, at lokaludvalget altid har bakket op om bibliotek i et kommende kulturcenter på Kildevæld. - Foto: Michael Paldan

Lokaludvalgsformand: »Vi har altid bakket op om Kildevæld«

Østerbro Lokaludvalg har haft bibliotek på Kildevæld som førsteprioritet hele tiden. Det bør ikke overraske nogen, mener formand Allan Marouf.

Flere borgere er kritiske over for, at Østerbro Lokaludvalg – som er frivillige mennesker der er bindeled mellem borgerne og politikerne – ønsker at flytte biblioteket fra Jagtvej, når så mange borgere er modstandere af det.

Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf forstår ikke den kritik.

»Lokaludvalget er høringspart som alle andre, og lokaludvalget har ret til at have en holdning som alle andre. Vi har altid bakket op om bibliotek på Kildevæld, der er intet nyt under solen,« siger han.

Alle er blevet hørt

Allan Marouf mener, at alle borgere har haft mulighed for at give deres mening til kende over for kommunen.

Han peger på, at der blev holdt borgermøder om bibliotekerne på Østerbro i 2019, og alle både på de møder og over for kommunen og politikerne har kunnet markere deres holdning.

»Og Øbrohus (som har et forslag til et nyt bibliotek på Jagtvej, red.) har haft møder med forvaltningen og politikerne. Det er helt fair, og alle er blevet hørt,« siger han.

Allan Marouf forstår udmærket borgernes følelser for biblioteket på Jagtvej, som man har været vant til i generationer.

Han understreger samtidig, at det ikke er lokaludvalgets forslag, som politikerne er gået videre med.

Lokaludvalget har foreslået Kulturcenter Kildevæld som ny placering, mens politikerne ønsker at dele det op mellem en voksenafdeling i Svanemøllehallen og en børneafdeling i Kulturcenter Kildevæld.

– Men hvorfor overhovedet et bibliotek i Kildevæld i stedet for Jagtvej?

»Vi føler ansvar i forhold til kommunens vision om at lægge biblioteker sammen med kulturhuse og idrætshaller,« siger han.

I kommunen mener, at nye biblioteker ikke skal bygges alene, men lægges sammen med andre institutioner for at

Østerbro Lokaludvalg mener, at biblioteket skal være i sammenhæng med andre kulturinstitutioner og derudover skabe et løft på Ydre Østerbro.

Ikke udkants-Østerbro

Selvom forslaget ikke kom fra lokaludvalget, bakker Allan Marouf nu op om de to afdelinger i Svanemøllen og Kildevæld, som mange borgere vender sig i mod, da de mener, at det er til stor ulempe for familier, at børn og voksne skal skilles ad, når de skal på biblioteket.

Allan Marouf understreger, at der skal være en lille voksenafdeling på Kildevæld, hvor der skal være børnebibliotek og vice versa ved Svanemøllehallen.

Derudover forventer han, at der skal være Borgerservice flere steder.

– Der kører tre busruter forbi det nuværende bibliotek, og derudover er der en metrostation. Hvorfor gå væk fra en central placering?

»Jeg forstår ikke argumentet med metroen. Du skal ikke bilde mig ind, at børn fra Strandvejsskolen eller Kildevældsskolen tager metroen til biblioteket. Børnefamilier går eller cykler. Og folk tager vel ikke metroen fra Vesterbro for at komme til biblioteket på Østerbro? Derudover er der busser ved Svanemøllen, og der er en S-togsstation,« understreger han, men erkender, at nogle få mere besværligt ved at komme til biblioteket.

»Det vil altid være ulemper for nogen, uanset hvor man lægger en offentlig institution,« siger han og tilføjer:

»Biblioteket flytter ikke ud på landet, vi snakker om, at der er en kilometer til Kildevæld og Svanemøllen fra Jagtvej. Der er ikke tale om udkants-Østerbro. Det lyder ret diskriminerende, når nogen omtaler områder som Bryggervangen, Vognmandsmarken og Ryparken på den måde.«

Læs interview med en fortaler for bibliotek på Jagtvej her

Mød borgere på gaden og hør om deres syn på situationen her

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
På første sal i huset på Øresunds Allé har Lars Volker Hansen en okay dækning på sin arbejdstelefon med TDC-abonnement. Men i stuen er det svært at få forbindelse.

Kun mobilforbindelse på husets første sal

På torsdag inviterer Mott Skrædderi på foredrag om bæredygtigt tøj. Her ses butiksindehaver Karina Mott.

Foredrag: Bliv klogere på bæredygtigt tøj og greenwashing